Sine metu

2012-09-27
15:54:04

Nattamusik
Har insett att det går så mycket lättare att jobba all övertid när man har bra musik i öronen, eller örat närmare bestämt :) 
Från det att jag går ut genom dörren på kvällen tills jag kommer hem på morgonen har jag en hörlur i örat.
När jag kör så är det ljudbok som gäller för hela slanten. Kom på att jag sedan december har dragit mig igenom närmare 50 böcker, de bästa från den samlingen är utan tvekan Discworld serien av Terry Pretchett och How To Train Your Dragon serien av Cressida Cowell. På engelska naturligtvis, det försvinner en hel del skämt när de översätts...
 
Nu när det är övertid som gäller så byter jag ut ljudboken till musik då jag kliver ur bilen. Min låtlista är inte stor, men ack så god. Den består av 124 låtar jag aldrig skulle kunna överleva utan, men trots det så har jag ju mina guldkorn :)
 
Så till en annan stackare som kanske måste jobba över, here comes the list:
 
Klovner i Kamp - Syng
Weeping Willows - Shiver in the morning light
Timbuktu - Allt grönt
Johnny Cash - Hurt
Klovner i Kamp - Valsen
Timbuktu - Fallskärm
White Stripes - Seven nation army
Bullet for my valentine - Fever!
Klovner i Kamp - Elefanten
Den svenska björnstammen - Mörkt kallt ljust
Kaizers Orchestra - Die Polizei
MOI - Hjerteknuser
Kurt Nilsen - Hallelujah
Kaizers Orchestra - Hjerteknuser
Kaizers Orchestra - Philemon Arthur & The Dung
Nightwish - The Crow, The Owl and The Dove
Nightwish - While your lips are still red
Rammstein - Stirb Nicht Vor Mir
Kaizers Orchstra - Maestro
Klovner i Kamp - Glade Dager
Klovner i Kamp - Andeby City
 
Kanske inte en helt kort lista, men desto bättre :D

2012-09-19
17:30:04

September
September är en kass månad. Jag ska rycka den ur alla kalendrar jag ser nästa år.

Läste precis på Orbea att Victor Cabedo, cyklist för Euskaltel-Euskadi, blev påkörd av en bil under träningen idag och dog av skadorna. Han gjorde sin första säsong för Euskaltel, 23 år gammal. Det finns verkligen ingen rättvisa i världen!

Tänk om alla i trafiken bara kunde ta det lite lugnar och tänka innan de gör något...

September är en värdelös månad.

2012-09-13
14:04:47

13 september
 
 
http://www.youtube.com/watch?v=T2NEU6Xf7lM
 
 
 

2012-09-12
19:13:27

Trött och sliten

Känner mig lite trött och sliten så här på onsdagseftermiddagen. Skulle gärna stanna kvar i soffan hela kvällen, men sånt lyx driver inte jag med.

Efter att kollegan först hade ferie i två veckor så jobbade han i tre dagar sedan bröt han armen. Så dagarna blir lite långa ibland. Sådär lagomt sliten speciellt efter förra veckan. Jobbade sjukt mycket övertid och sen till Sverige och sen hem igen för att börja jobba nästa vecka.

Jag behöver semester!
Märkte inte ens att sotarn var här i morse.
Men det lugnar väl snart ner sig och förhoppningsvis så blir det ordning på Bd också så man slipper all väntan där.

Glad vi inte har barn! Förstår inte hur folk orkar jobba och ha barn...

Har iallafall insett nackdelen med att jobba natt. En timme övertid på natt ger samma effekt som tre timmar övertid på dagtid. Förstår varför de uppfann ob-tillägget...

Dagens visdomsord:

Det som inte dödar härdar


2012-09-10
23:28:48

Tjejböcker

Har under min skymningsfärd norrut insett att tjejböcker inte är min kopp of cake. Jag förstår helt enkelt inte hur folk (tjejer/kvinnor/hunnkönade) orkar läsa/lyssna på sånt. Jag får spunk...

Jag gav det en ärlig chans och tvingade mig igenom storsäljaren just nu. Tänkte att de kanske hade lyckats, för hur kan man misslyckats med något som handlar om sex? Men det kan de!!!

Mitt tålamod för tjejiga saker, tjejiga tjejer och allt som har något med sånt att göra får mig att slita mitt hår och skrika rakt ut. Tack gode Gud att jag spenderar mina arbetsdagar ensam!

Den hade kunnat varit bra, om hon, den där huvudrollsinnehavaren, inte var en sån jäkla blond fjortis. Grundtanken med boken är ju bra, men att slänga in en sån människa ger mig krupp.

Jag försökte mig på bok två, men jag ger upp efter två timmar och övergår till min musik istället. Summoning och klovner i kamp räddar min natt.

Ett referat av detta skämt till bok ska jag försöka mig på. Senare när jag inte sitter på en pall till tolvsrød...


2012-09-08
21:51:12

Klubbmästerskap

Idag spenderades dagen först med en överraskning från kjæresten i form av ett besök på marknad i Hudik. Det var oväntat! Men trevligt. Alltid trevligt att få umgås med kjæresten, har ju varit lite av den varan i veckan :(

Direkt från Hudik bar det av mot ljusdals skogarna för att köra lite km. Kjæresten hade två segrar sedan tidigare och behövde en till för att ta hem vandringspokalen. I år avgjordes det på mtb på en rundbana 3km x 4.

Då starten gick så tog han det lugnt och låg längst bak av de sex tappra som ställde upp. Men han ledsnade ganska fort och vid första varvning så låg han klart först. Det höll i sig under alla varv och tog sig imål med ca 2 min och 35 sek försprång till tvåan.

Så han tog hem den fina pokalen. Frågan är bara var vi ska ställa den.... Får väl slänga ut tvn och ställa den där kanske ;)

Imorgon ska han köra tempobanan för veteran nordiskamästerskapen. Sen bär det av hemåt för en ny kaosvecka...

Dagens visdomsord:

"you're so bossy!"


2012-09-02
23:39:42

Cyklister

Tävling i helgen som vanligt. Tempo på fredagen och sedan 15 mil landsväg på lördagen och 18 mil på söndagen. Var ett rankingritt med många bra.

Tempon gick bra. Ingen pallplats, men det var det inte räknat med heller.

Lördagen fick han vara med de första 15 min. Sen tog han slut. Det gick fort, för fort. Han var mest med för att få känna på eftersom det är nästa år som han ska visa resultat.

Söndagen (idag) fick han vara med i 50 min sedan blev det en vurpa han var inblandad i. Det var en bil som stannat på höger sida av vägen och klungan låg långt ut på höger sida pga. Kantvinden. Så kjæresten tog backspegeln på bilen och de efter honom kraschade i bilen. Han såg bara en stor hög cyklister bakom honom då han tittade bakåt.
Då tappade han motivationen...

Det säger jag verkligen ingenting om. Att klara av att köra vidare i 50 efter en sån sak kommer med erfarenheten av den typen av tävling, den finns inte än.

Blev tydligen en krasch till efter den också, den var omskriven i tidningen. Kommentarena från folk är ju underbara. "kör på sykkelstigen". Jag var på väg att lägga in kommentaren: "kjøre på sykkelstien? Så først ska 5 mc passere, deretter en politibil, en dommerbil og 2 masterbiler. Deretter kommer det 71 cyklister i 43 km/h i snitt og etter de 7 følje- og servicebiler. På sykkelstien der du kommer med dine barn? Det blir nog bra..."

Människor är så smarta ibland...

Nu ska jag lasta lite bil och kanske komma hem inatt