Sine metu

2011-10-28
18:24:59

Herr Softly del 2

Så kommer del två av den helt sanningsenliga triologin om Herr Softly.

 

Herr Softly ringde en dag till lagret efter att hans soffa Softly blivit levert. Han får tala med Joakim på lagret. Han säger då till Joakim att den här gången ska han ha två guttar som klarar av att bära!

 

Några dagar senare kommer det en ny Softly soffa till Herr Softly. Denna gång ska Thomas och Jakob köra ut den efter att Charlott har skrattat sarkastiskt åt lappen och sagt: "Jenter kan ju inte bära så det här måste ju bli er ruta! hahahaha"

Thomas och Jakob kör ut med soffan, men ingen är hemma. De ringer till Herr Softly flertalet gånger under dagen, men ingen svarar. Det slutar med att dagen är slut och de har ännu inte fått tag på Herr Softly. De återvänder till lagret med soffan.

 

Några dagar senare ringer Herr Softly och säger att han var i Oslo då soffan skulle leveras och kunde därför inte ta emot den då, en ny tid görs upp...

 

En regnig, kall sommarmorgon får Charlott lappen i handen. Namnet är ett namn hon hade hoppats att aldrig få se igen, Herr Softly...

Hennes co-driver Sonam försöker trösta henne med att det inte kan vara så farligt. Hon tittar snett på honom och säger; "Nej, du har så rätt, det är värre!"

 

De kommer fram till huset, parkerar på baksidan av huset och Charlott tar ett djupt andetag. Hon går mot dörren och upp flyger den med en överlycklig Herr Softly som säger: "Jaha kommer ni med min soffa nu? Jag hoppas den är hel den här gången!" Och med det typiska sarkastiska jag-ska-se-er-jobba-och-göra-ert-liv-till-ett-helvete bilcken.

Charlott och Sonam går uppför trappen och kommer in i stua. Där tar de isär soffan och börjar bära. De sliter och stannar och funderar. "Hur ska detta gå? Hur ska dne här komma genom den lilla öppningen?"

Efter att ha slitit i många långa minuter kommer de till ett genombrott och soffan kommer genom dörren. De får den nerför trappen och bär ut den. De tar den nya och tar en del med sig upp.

De bär och de sliter medan Herr Softly står i dörröppningen med sin cigarett och njuter av att se andra människor arbeta. Han kommenterar att tekniken är fel, att det aldrig kommer gå att få in soffan på det sättet och vad än Charlott och Sonam gör så är det inte så det ska göras...

 

Charlott börjar känna hur det kliar i fingrarna, men hon håller tyst. Hon ser på Sonam och han ler och hon förstår att det där fåniga flinet kommer göra att hon börjar skratta.

 

De får in soffan såsom bara de kan få in en soffa och nöjda över sitt resultat, men med en otrolig irritation över Herr Softly lämnar de "brottsplatsen" där en soffa dog.

 

Men ingenting varar för evigt!

 

Snart ringer Herr Softly igen och säger att han inte kan montera på benen, det är något fel på dem!

Charlott och Sonam rycker ännu en gång ut med brakonyckeln i högsta hugg.

In kommer de och skruvar på benen. De två mittbenen som enligt Herr Softly var fel. De skruvar på de fyra benen på divandelen och slutligen de sista två benen på den andre delen av soffan. Till ljudet av Herr Softlys kommentarer om att det är fel. Snart står dock soffan på plats i sitt hjørne, med alla ben på plats.

Herr Softly grymtar något och Charlott och Sonam lämnar aggresivt Herr Softlys hus med skrattet i halsen. Mannen som kan allt kan inte få på benen på soffan, han var tvungen att be en jente om hjälp....


Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: