Sine metu

2012-01-25
14:56:00

Planerar sommaren
Planerar för fullt inför sommarens krukor. För i år finns det plats att sätta alla krukor på och varmt är det där också! Var väldigt metodisk och skrev upp varje sort, slutade på 18 stycken olika.... Det kommer bli fullt, funderar på att flörta in mig hos grannen så de kan vattna när vi är borta :)
Det skulle tydligen vara ett trevligt äldre par längre ner på gatan, så det borde väl vara perfekt. Och om jag får det som jag vill ha det så kommer de slåss om att vattna de :D
Det blir:
Basilika
Sallat
Tomat
Paprika
Krasse
Luktärt
Solros
Vallmo
Olika sorter av alla, men alla går i mörkrött/svart. Kommer bli så fint så fint
Så tänkte jag äntligen införskaffa mig en Fladdermusblomma/djävuls blomma
http://www.froer.nu/product/15407338/fladdermusblomma/
Fast den ska ju stå inohus :)
Kommer bli så fint det här, jag är så duktig!
Måste uppdatera alla inomhusblommor också eftersom hyresvärden dödade alla i julas då hon såg till att förfrysa allihop genom att inte flytta de från fönstret då hon vädrade... Tack så mycket!
Hade ju äntligen fått igång min Dracena modell större och min paraplyaralia modell större, nu är de helt stendöda... Kunde inte förstå vad som ahde hänt då jag kom hem, men så sa kjæresten att han var tvungen att stänga fönstret då han kom in. Det stod på vidgavel... Min gullranka!!! Mest synd är det om min Bonzaificus.... Den var dyr, nu är den död.... De enda som överlevde var Saint Paulan och Paradisträdet.... Men i och för sig är det inget som kan döda dem.... Blir så less... Blommor för tusen spänn som bara är stendöda.... Och det var inte ens jag som gjorde det!
Om min Japanska lönn som står i garaget har dött pga. att hennes son har en värmelampa där så kommer jag låta bli att städa då jag flyttar! *morr*
Så det blir att köpa hela blomstergarderoben igen :( Dumma, dumma henne!
Nu blir det att skaffa de blommor som jag VILL ha!
Dagens visdomsord:
Jag är fläckvis intelligent

2012-01-19
14:50:11

Inredning
Snart dags att flytta!!!
Var på visning förra fredagen på ett hus i Andebu och fick ett meddelande i lördags att vi fick det :D Så imorgon ska det skrivas kontrakt! Cooooolt
Därför har ju den lilla inredaren kommit fram och kan knappt hålla fingrarna borta. Försöker hålla mig i skinnet, men det går väl sådär bra.
Har varit på IKEA och köpt ett linneskåp, men som ska användas som spritskåp *hehe*

 

 

Har utan tvekan kommit fram till hur det kommer se ut i vårt hem den dagen vi får ett riktigt hem. Mamma kommer aldrig vilja komma och hälsa på, eller när hon kommer kommer hon klaga på att det är mörkt :)

Jag vill ha mycket svart, rött och lila och gotiskt. Insett att när jag kollar på saker så faller jag hela tiden för svart, grått och gotiskt. Så då är det väl bara att inse att så är det och skaffa det :)

Hittat värsta köket, en tapet som man kan dö för, en soffa som är en sån där typisk "jag ska ta på mig skorna och behöver sitta ner" och så en säng som nästan är som den ska vara. Ska bara vara lite mer....

Jobbar på en liten suprise som jag hoppas går igenom och att den kommer falla i god jord hos kjæresten, men det bör den göra annars får han blunda *hehe*

 

 

Ett kök helt i min smak så när som att köksluckorna borde vara röda istället

 

 

Galet snygg tapet!!! Tänk den i sovrummet!

 

 

Är den inte cool så säg!

 

 

Sängen motsvarar nästan mina krav, skulle bara vilja ha lite mer av den. Sovrummet i övrigt är ju anskrämligt. Skulle aldrig välja så mycket vitt *usch*

 

Mamma kommer skrika högt den dag vi gifter oss också, eftersom det kommer gå i samma tema. Har ju hittat min perfekta match i Mats. Kunde ju inte blivit så mycket bättre. Försök att hitta en kille i dagens samhälle som är villig att gå i hög hatt och godtar att den blivande frun har en svart brudklänning! Har kommit fram till att det blir ett okyrkligt kyrkbröllop... Den dagen....

Det är måååååååånga år kvar dit. Ska ju börja med att "råka" ha en hundra tusen på kontot som inte ska användas till något annat. Det lär ju hända med den mannen i huset. "Åh titta vilka fina hjul jag hittade!"

Nej, men det här blir nog bra det. Trivs så underbart bra i hans sällskap och nu har vi haft fem dagar tillsammans utan att det var planerat. Helt klart de bästa fem dagarna jag haft på länge!

 

Dagens visdomsord:

 

Everything will be okay in the end

 

If it's not okay,

It's not the end


2012-01-12
15:24:45

En natt av jobb
Fick en allergichock deluxe på tisdagnatt och minns ingenting från Drammen och hem tills jag vaknade klockan 13.00 på onsdag. Min kära kollega hade bolmat galet mycket i bilen innan jag tog över och ja, lite rökning och lite trångt utrymme i tre timmar. Det är ju inte så svårt att lägga ihop ett och ett.
Funderade pga. detta att inte jobba onsdag natt eftersom jag fortfarande var helt vimsig i huvudet. Men valde ändå att jobba. Dumma, dumma, dumma charlott.
Allting gick hur bra som helst och jag kunde varit därifrån så tidigt!
Vi börjar i slutet av historien.
Följande konversation utspelade sig på kjørekontoret på Langhus klockan 01.06:
Charlott kommer in genom dörren. Mannen vid datorn (han är en man, för gammal för att vara kille och för snygg för att vara gubbe). Säger: "Hej!" Så tittar han ner igen.
Efter en stund tittar han upp med en rynka mellan ögonen och säger:
"Är du fortfarande här?"
"Jaaaaa." Svarar Charlott med en suck
"Varför då?" Svarar mannen
"Jag har lastat rör" Svarar Charlott
"Tills nu?" Säger mannen
"Jaa" Suckar Charlott
"Var det mycket?" Frågar mannen
"Nej" Svarar Charlott
"Var det svårlastade?" Frågar mannen en aning mer förvirrat
"Nej, verkligen inte" Svarar Charlott
"Varför tog det så lång tid då?" Frågar mannen
"Hon var ny" Säger Charlott med en tydlig benämmning på ny
"Åh, du fick henne!" Svarar mannen med en blandning av medlidande och oro
"Ja, jag fick henne och det tog två timmar att lasta rör" svarar Charlott än mer less
"Men bad hon inte om hjälp?" Undrar mannen
"Jo, men hon fick ingen" Säger Charlott igenkännande
"Vem bad hon om hjälp då?" frågar mannen som om han tänkte skälla ut alla
"Hon ropade ut det på radion flera gånger, de andra hade gått hjem som det såg ut..." Svarar Charlott
"Så det tog två timmar? Två timmar? För att lasta rör?" Mannen är totalt förvirrad av detta
"Ja, två timmar, jag kollade färdskrivaren och den stod på 1 timme och 59 minuter." Svarar Charlott lite stressad
"Oj, två timmar" Svarar mannen och kan inte riktigt förstå det.
Anledningen till denna konverstion?
I vanliga fall tar det runt 30 min att lasta rör. Inatt tog det 2 timmar. För jag fick som vanligt med min tur den nya... Hon gjorde sin första vecka som truckförare och fick äran att lasta min bil. Den värsta bilen att lasta utan tvekan. Det är alltid mycket rör och hengern är tvåsidig. dessutom måste jag få rören i rätt rekkefølge, men utan att de hamnar i obalans. Ett rent helvete med andra ord. Även den bäste sliter med den bilen....
Så där stod jag och såg alla åka. Innan jag ens fått på något rör eftersom hon inte ens lyckades hitta var de låg. Hennes första fråga var: "Ska jag börja med ett?" "Ööööh, ja tack och vänter är den här sidan och höger är den sidan" (pekade på hengern)
Det gick så sakta och hon tog ett rör i taget, istället för att ta med allihop som alla andra gör. Hon var den mest opraktiska människa jag mött. Naturligtvis skulle jag ha x-treme rör med mig. Stora rör som ligger i buntar av 4x4 rör. Hon hittade inte den första bunten så hon fortsatte med alla andra rör, alla andra små buntar... Sen upptäckte hon att de låg där de brukar ligga. Så kom hon och frågade: "Den här bunten är egentligen nummer 1, ska jag ta ut alla andra rör och lägga den i botten?" "Ja, tack" Jag försökte verkligen att hålla mig lugn. Slog bara huvudet i dörren några gånger för att återfå fattningen. Det tog så sjukt lång tid!!!
Jag kollade klockan och såg att den började närma sig halv ett.... Vi har lastningstid till 01.00. Jag hade inte börjat fyllt bilen än....
Snälla rara blondin på insidan, jobba fortare!!!
När hon väl fått in allt på bilen efter att jag fått stått och förklarat hur hon skulle göra det så var det dags att få tag på spännbanden. Med livet som insats skulle jag vilja säga. Allting gungade och jag försökte ta mig upp till toppen och mitten för att få tag på de. Hon stod nere på marken och ojade sig och hade panik. Jag försökte mest bara få tag på det utan att välta allt. Ville inte börja om igen!
Kan väl säga att min höjdskräck börjar bli botad.
Alla som känner mig vet ju att jag är sjukt höjdrädd, tror ju att jag ska ramla ner och dö om jag står på badrumsvågen.
Nu börjar jag känna att stå på gafflarna till trucken 4 meter över marken inte är så hemskt, att klättra på osäkrade rör 4 meter upp i luften är inte så farligt... Jag börjar med andra ord komma över det. Har svårare att komma över nybörjare på trucken dock. Men vem är jag att klaga, jag har ju suttit i precis samma situation, eller gör väl fortfarande. Går inte fort för mig med trucken heller. Men det är skillnad, jag vet ju hur mycket tid jag har.
Vilken natt!
Dagens visdomsord:
Paper are dead without words
"Song of My self"
Nightwish

2012-01-12
14:48:53

Skillnaden mellan blondiner och blondiner
Vill ju inte säga att alla blondiner är blonda, även en blind mus kan ju hitta en ostbit.... Men statistiken talar ju sitt tydliga språk om vilka som är flest.
Det finns många olika typer av tjejer. Men jag nöjer mig med två typer idag...
Det finns blondiner som du tittar på och tänker; "Titta en blondin!" Alltså blond på utsidan. Sen finns det de som du träffar och ju mer tid du spenderar med dem ju mer inser du; "Hon måste vara blond!" Alltså blond på insidan.
Vi börjar med typ nummer ett, blond på utsidan. Har haft att göra med en sån i några veckor på jobbet. Hon hade precis börjat jobba då jag gjorde min första egna vecka. Min första tanke då jag såg henne; "Ånej, hon är ju ultrablond!" (Har inte alls förutfattade meningar hehe).
Problemet med blond på utsidan är att de inte riktigt tänker alla gånger innan de pratar. Har du ett körkort vet du att vänster är den sida som du sitter på när du ska köra bilen, blondin på utsidan tänker inte alltid på sånt... Små trivila saker blir lite svåra för dem om de har för mycket att behöva tänka på. Att då veta att de ska lasta en stor lastbil full av rör gör det ju därför JÄTTEsvårt att tänka.
Efter några veckor så fick jag henne att inse att hon måste tänka själv när hon lastar. Hon kan inte bara gå efter mina anteckningar. Jag går efter vikt och rekkefølge. Inte hur pakkerna ser ut.
Vi kom efter ett tag överens och jag började lita på henne så pass att jag kunde stå på gafflarna ( fyra meter upp i luften) när jag skulle få ut spännbanden.
Blondin på utsidan är alltså lärbar och trevlig om du möter rätt. Alla blondin på utsidan är inte bimbos....
Typ nummer två... Blondin på insidan. De är svåra ibland. "They come crawling like a muscrat in the night..." Lite så fungerar de. Du tittar på dem och tänker: "Se vilken trevlig tjej, hon är inte blond, jag kanske kommer härifrån tidigt idag!" Så får du med dem och göra och inser skillnaden mellan blond och blond. Blond på insidan har lite svårt för sånt där som vänster och höger (precis som blondin på utsidan) och att ett (1) kommer före fem (5).... Bara små obetydliga saker, som helt plötsligt kan få ett berg att rasa.
Blondin på insidan har mycket svårare att förstå det här med att man måste tänka själv, de har mycket svårare att förstå att man kan inte lägga 600 kg på 100 kg. Och de förstår verkligen inte effektivitet! "Men jag skulle ju bara ha den översta röret" *suck*
En blondin på insidan är olärbar.... Så tillvida du inte råkar ha en 40 timmar över för något som borde ta 2 timmar....
Det är skillnaden mellan blondiner och blondiner
Anledningen till inlägget? Kommer i följande inlägg...

2012-01-10
14:09:18

Flytta???
På fredag är det husvisning nummer ett och på lördag/söndag är det dags för husvisning nummer två :) Bara hoppas att vi är så söta och rara som vi ser ut och får huset som det är visning på på fredag. Vore ju hur underbart som helst! Få flytta från den här mögelhärden och få ett riktigt hus. Och slippa åka en timme för att komma till jobbet.
Verkar vara ett riktigt trevligt hus. Ganska låg hyra också. Och framförallt så ligger det ju i Andebu, såna möjligheter till träning och nära, eller närmare, till Sem och Stokke för att cykla.
Han lät ju trevlig han som jag pratade med och han tyckte att vi lät "stilla og roliga" :) Framförallt så har vi ju fasta jobb!
Bara att hoppas! 100 kvadrat hade ju suttit bra....
Hade tänkt att träna idag, men tror nog att jag hoppar det. Glömde ta allergitabletterna och nässprayen när jag kom hem inatt så nu har jag ont i halsen och är täppt i näsan :( Får satsa på träningen imorgon istället. Dags att komma igång med den igen efter fyra veckor utan träning pga. diverse kaos...
Först en vecka av totalt oregelbundna tider, sen upptäckten av möglet och fullständigt igentäppt näsa, hals och ögon som rann, därefter närkontakt med en Honda och en hjärnskakning. Men nu hoppas jag att det är färdigt med sånt, eller iallafall mindre av allt. Eftersom hyresvärden såg till att ta död på alla mina blommor under julhelgen....
Flytta vore ju trevligt....
Dagens visdomsord:
"What is there in this world that makes living worth while?"
Death thought about it.
CATS, he said eventually, CATS ARE NICE.
"Sourcery"

2012-01-05
13:46:42

Årssammanfattning
Gnistrande snö som sakta övergick till gröna löv. Då kom det en cykel, en Orbea Orca. Favoritcykeln (?) till Aberasturi. Den orsakade mig mycket ont. Den fick mig att vilja kasta den i Skagerrak. Den fick mig att inse att jag kan, om jag vill. Den fick andra människor att visa sina verkliga tankar.
Den fick mig att kämpa ännu hårdare
Våren övergick till sommar. Många mil, många flaskor, många vägar hann upplevas. Toppen av sommaren kom i början. Vätternrundan fick mig att inse att min envishet är större än jag själv visste. Den fick mig att inse att enda sättet att vinna respekt är att pressa sig själv, att aldrig ge upp, att forstätta trots att det gör ont, trots att det är tungt, trots att man inte längre vet vad man gör. Men det gick. Jag lämnade Motala på cykelsadeln och jag återkom efter 14 timmar och 35 min på min cykelsadel.
Jag var helt plötsligt värd mina hjul och min cykel
Sakta, sakta kom hösten krypande. En växande panik över ett nytt arbete. Efter att de första flingorna fallit kom så det nya. 4,3 meter hög, 18,75 meter lång och med en färdskrivare. Jag fick äntligen sätta mig i en lastbil, en riktig lastbil. Det började knackligt, mycket nytt, helt andra saker. Efter att jag klarat av mitt första rörlass gick det lättare. Jag skapade mina egna tekniker. Fick äntligen sitta där ensam, fundera över livet, universum och allting. Fick äntligen chansen att under mina åtta timmar vara ensam, göra som jag vill, lyssna på det jag vill. Sköta mig själv. Lärde mig att om du sköter ditt jobb, vinner du respekt och får större möjligheter att göra som du själv vill.
Ensam, med en stöttande hand mot min rygg
Flingorna smälte bort, kom tillbaka, försvann igen. Vintern valde att aldrig komma. Jag fick som jag ville och njuter av den bara marken. Den underlättar. Julen kom och med den möglet och hjärnskakningen. Den förut så lagomt stora tvåan degraderades till en etta och helt plötsligt blev träning något som inte riktigt fungerade. Huvudet värkte, tröttheten slog ut mig totalt. Precis som regnet som strilade ner rann all ork, all lust bort. Julafton avslutades med en hjärnskakning. Det nya året ringdes in i tv soffan, tillsammans med svärmor. Diskussionen om CAD avslutades med ett "gott nytt år". Resan hem var lång, mörk, kall och snöfallet kraftigt. Det nya året började med arbete.
Smärtsamt, intetsägande, ensamt
Det nya året inleddes med en cykeltur på racer utomhus. Hur kommer det sluta? Förhoppningarna är små, träningen ett minne blott och skyarna tunga.
2011 var en tydlig fyra av tio
kan 2012 ge mer?
Dagens visdomsord:
"När man haft riktigt bråttom måste man stanna upp och vänta på sin själ"
Kinesiskt ordspråk