Sine metu

2013-02-25
16:03:56

Musik
Har hittat så otroligt mycket bra musik den här veckan... Andra människor är bra att ha för att hitta ny musik. 
Förut var det brorsan som gav mig all bra musik. Typ Nine Inch Nails och Alisha's Attic, Metallica, Nightwish och ja massa annat. 
Sen kom syrran med Dia Psalma, Imperiet och alla Definitivt 50 spänn skivor. Den svenska punken helt enkelt.
Därefter kom jag själv över The Verve, Hardcore Superstar och framförallt Weeping Willows (tack vare Pistvakt).
Så gick livet åt helvete och jag följde med på en konsert, med Amon Amarth. Har aldrig tyckt om sån musik, men hade inget bättre för mig. Jäklar vad bra det var!
Det var en uppenbarelse, så då kom även Summoning in i mitt liv.
 
Så träffade jag Mats och han la in In Flames och lite mer Nightwish på min iPod. Sen var jag fast där. 
 
Men mycket av all musik, utom Weeping Willows och den svenska punken har försvunnit på vägen. Nu, tack vare Spotify har jag hittat all musik igen. Och det fina är att jag kan höra allt samtidigt :)
skulle någon se min lista så skulle de nog gråta. Allt mellan Thåström och Tyrfing, på samma lista. Jag har bl.a. Thåström, Eels, Nightwish, Nine Inch Nails, Weeping Willows, Klovner i Kamp, Lana Del Rey, Summoning, Kaizers Orchestra och Lacuna Coil på listan. :D
 
Sen fick jag Volbeat här om veckan också.... Still Counting och I Only Wanna Be With You är ju två galet bra låtar. Så där har jag hittat någon med samma musiksmak som mig :) 
 
Är det så man kan avgöra om det är någon bra eller dålig person för en? Om de har samma musiktyp som dig och kan ge dig ny musik som är bra, då måste de vara bra personer. Så tror jag det är :)
 
dagens visdomsord:
 
Musiken börjar
där orden slutar

2013-02-20
13:39:16

Doping igen...

Sitter och ser på Dox: När hjältarna ljuger. Om de finska skidstjärnorna och deras doping.

Jag funderade på hur det känns att vinna med doping i kroppen. Försvinner känslan av fusk i och med att dopingen går in? Eller har de som väljer doping inte den genen i kroppen från första början?

Det är ju en otroligt komplex grej. Jag kan förstå de som gör det, helt och fullt. Ingen vill träna livet ur sig, men alltid vara två. Att få chansen att nå första plats blir ju det enda som existerar till slut.
Samtidigt så är det ju fel. Du vinner ju på fel sätt och klarar man att leva med det?

Höghöjdsträning är ju doping det också egentligen. För du producerar ju fler röda blodkroppar och får en bättre syresättningen. Men räknas det som doping? Nej, hur skulle de som bor över en viss höjd då kunna tävla?

Men förstå känslan då du är dopad, men inte vinner... Men du kanske blir utvald till att göra ett test och åker fast ändå...

Som en gubbe precis sa; "det kan inte vara doping om jag använder min egen kropp". Och lite så är det väl ändå. Använder du bloddoping kan du ju använda ditt eget blod. Är det doping då?

Jag skulle nog aldrig klara det. Jag kan ju inte ens köra för fort för jag tror jag kommer åka dit för det. Inte mycket till pokerface på mig...

Men att säga att cyklingen är ett enda stort dopingsamhälle och förbjuda den i OS, det är fel. Vad med friidrott, skidåkning och styrkelyft?
Enda anledningen till att cyklingen åker dit är för att de har så väldigt många kontroller. På alla nivåer.

Hur stort är steget från multivitamin till ephedrin?

Dagens visdomsord:

Helgonet kan vara en skurk
Och skurken kan vara ett helgon


2013-02-19
14:35:16

Äta eller inte äta
Sitter precis och halvtittar på Superzise och Superskinny. Funderar på vad som är värsta, att vara berornde av mat eller att inte vilja ha den. Mat är ju något man är beroende av att få i sig, vare sig man vill eller inte. Men vilket är "lättast" att komma ur?
Om du är beroende av att ständigt äta så kan du ju inte bara stänga ner allt och sluta äta det, som en knarkare kan, för exempel... Du måste ju ändå äta...
Om det är motsatt, att du inte vill äta, det borde väl vara enklare? Jag tänker som så att det är lättare att tvinga någon att göra något än att förbjuda någon. Det blir ju en otroligt ond spiral att bli lovad att äta en viss del, men sen är det stopp. Jämförelsevis med att bara bli tvingad till att äta mer än du brukar.
Är du van att äta mycket, så är ju magsäcken stor nog att klara det. Förstå den tid det tar att vänja ner den igen.... Gå konstant hungrig i flera månader...
 
Man har ändå ganska mycket tur. Inga problem med något sånt och alla kroppsdelar sitter ungefär där de ska. 
Det enda man sliter med är ju den där fördömda spegeln, men den kan man täcka....
 
Jag har hamnat i en otroligt dålig spiral. Jag har blivit glassberoende, men jag får panik då jag äter den eftersom jag vet att det inte gör min figur speciellt mycket gott... Men då äter jag bara mer för att jag känner att det är kört och så var vi på ruta ett igen....
har iallafall övergått till bara vatten på nätterna, så ett steg i rätt riktning, hoppas jag....
Der är svårt det där.... Godis, glass, choklad. Vem uppfann det? Det måste vara djävulen personifierad....
 
dagens visdomsord:
 
Her eyes closed
Her jaw dropped
Her heart leaped
The world stopped
The room faded
She licked the bowl
She almost ate the spoon

2013-02-15
15:50:17

Skor

Jag har alltid tyckt att skor är ju bra att ha. De värmer, de skyddar mot regn, man slipper göra illa sig då man går osv.

Vem hade kunna trott att jag skulle upptäcka den otroliga lycka av nya skor?
Jag tror jag börjar bli vuxen/kvinna :)

Den lyckan, den lyckan!

Jag är dyr i drift, det vet jag och endast det bästa är gott nog. Det är inget undantag för skor heller. De ska vara ovanliga, bekväma, snygga och perfekta.

Jag har en hemlig liten förälskelse i Pleaser USA och New Rock. Det finns så omöjligt många modeller jag vill ha därifrån. Men smakar det så kostar det :(

Satt iförrgår och slö surfade lite på finn.no. Och vad hittar jag där? Jo kärlek!!! I Tønsberg hittar jag två par skor, i min storlek och billiga!!!
Det ena paret var ett par H&M skor med stora nitar. Käääärlek!
Det andra paret var ett par Sam Edelman. Nästan helt nytt för mig, sett ett par tidigare som var ovanliga....
De här var hm... Jag gillar de, men hur ser de ut på?

Så jag mejlade och var dit idag. Ojojojoj så fantastiskt! Det var verkligen blixtförälskelse! De satt så fantastiskt bra och de var så otroligt snygga. De var mina!

Jag gick och log hela dagen sedan med skorna i tanken. Så kom jag hem, satte mig i hallen och tog på mig de. Och bara tittade, sååååå fina!
Åååh, skor.... Man kan inte annat än älska de!

Skor har gått från bra att ha till sann kärlek och en förlängning av min insida.
Min skogarderob kommer växa, och växa, och växa... Och en dag, en dag ska jag också ha ett par Louboutin stående i hyllan.....

Dagens visdomsord:

Du är aldrig vackrare
än du känner dig


2013-02-14
15:47:47

Paulo Coelho
Jag tänker inte recensera en bok eller en bokserie. Utan nu tar jag en hel författare... Men Paulo Coelho går inte att dela upp i böcker. Han är varje bok och man kan inte analysera en person utifrån en egenskap...
 
Allt som allt har han skrivit 15 böcker. Jag har läst, och äger, elva av de. Tre av de jag inte äger har jag inte fått tag på än...
Jag har läst de på svenska, utom den sista nu, Aleph, den är på engelska. Två har jag hört som ljudbok också, och en har jag även sett som film (Veronica Decides to Die).
 
Jag skulle vilja kategorisera Paulo Coelho's böcker inte som skönlitteratur eller kanske biografier utan snarare som livsförklarare. Det är otroligt mycket vist som sägs och det är böcker som ska läsas, inte bara läsas. Ta tiden på dig då du läser böckerna och koppla bort allt annat i världen.
 
Skulle jag välja ut en bok som står ut lite mer än de andra så svarar jag; Nej, det går inte. Jag kan välja tre... Veronika bestämmer sig för att dö, Elva minuter och Zahiren.
Jag kan därimot välja en som är lite svårare än de övriga, Pilgrimsresan. Det är en otroligt tung och djup bok som verkligen nästan går vilse i sig själv. Jag har ännu inte tagit mig igenom den, för den kräver 130% närvaro. En svår sak att lyckas med...
 
Alla böcker bär på varsitt citat som på ett sätt och vis förklarar hela boken. Elva minuter kan sammanfattas med citatet: "Om jag inte tänker på kärleken, är jag ingenting". Veronika bestämmer sig för att dö: "Kollektiv galenskap kallas förnuft". Zahiren: "En resa, en längtan - en stor kärlek".
Den röda tråden genom alla böcker är väl egentligen kärlek. Men den tar form på olika sätt i varje bok. Som hat, som längtan, som förlust, som ångest osv.
 
Just Veronika bestämmer sig för att dö är en helt otrolig bok, och film. Den har verkligen fastnat hos mig. Otroligt bra skriven och så mycket vishet. Den handlar om en tjej som försöker ta sitt liv gång på gång. Så hamnar hon på sjukhuset efter en överdos och när hon vaknar får hon reda på att hon är döende. Helt plötsligt är det inte längre hennes val när hon ska dö och det får henne att se livet på ett helt annat sätt.
Den har gjort intryck på mig och jag som inte är vidare blödig av mig då det gäller film och böcker har svårt att inte bli tagen av den. 
 
Genomgående för mig när jag läser Paulo Coelho är att jag markerar och gör hundöron i mina böcker. Något som är fullständigt förbjudet i min värld. Men det går inte att låta bli. Det är så många bra saker, bara korta små citat som får en att tänka; "Ja, men så är det faktiskt".
 
Förutom de 15 böckerna så finns det även flertalet rena citatböcker och årskalendrar. Jag har tyvärr bara köpt en citatbok, men den är bra! Den heter Livet och har citat kring det. Citat hämtade från hans böcker, tal och krönikor.
 
Det går inte att mista sig på att Paulo Coelho är religös, en pilgrim, en profet och med en otrolig självinsikt. Hans böcker bär en tydlig prägel av det spirituella och andevärlden är aldrig långt borta. Något som är speciellt tydligt i Pilgrimsresan och Aleph.
 
Det är böcker som man kan läsa om och om igen och ständigt hitta något nytt i. De är inte speciellt tjocka, snittar väl på en 300 sidor, men det är verkligen 300 sidor fulla av visdom.
 
Dagens visdomsord:
 
 I varje ögonblick i livet
Står vi med ena benet i sagans värld
Och det andra i avgrunden.
"Elva minuter"

2013-02-14
13:10:16

Alla hjärtans dag
Då var det dags för den dagen igen, dagen då alla singlar blir brutalt påminda om att de faktiskt är just det, singel. Och alla par uppmuntras till det grövsta att överkonsumera blommor, choklad, lulllull och fullständigt onödiga grejer.
 
Min fråga är: Varför firas denna dag egentligen? Vad är det som är såååå jäkla speciellt med just idag, 14 februari? Vad är det för fel på 14 januari eller 14 oktober?
Ska inte kärleken firas varje dag?
Behövs det verkligen att någon annan säger åt oss att "Du är det inte dags att du ger din älskade något speciellt?"
Jag tar hellre en bukett rosor, blodröda, på vilken annan dag som helst än på Alla hjärtans dag. Jag läste för några år sedan att idag är dagen då det säljs som mest rosor i hela världen. Det finns absolut ingen annan dag på året som det säljs så mycket på som idag, siffran har jag förträngt.... 
Det är galet. Lite som jul och Coca Cola. Det var ju Coca Cola som uppfann julen, för den som inte har koll på det. Och nu firar vi det som om det vore någon skäggig jäkla gubbe som kommit på det...
 
Samma sak är det väl med Alla hjärtans dag, det är väl alla choklad-och rosförsäljares påhitt. Bara för att få sälja lite mer, och nog fan får de gör det....
 
Nej, jag bojkottar allt sånt där. Jag kan ge bort ett färdigslickat geléhjärta till någon jag tycker är för tjock... Åh det blev ju en konstig spiral... Jag kan ju inte gärna slicka bort sockret och äta den själv....
 
Men er det någon som verkligen, verkligen, verkligen tycker om mig idag så kan jag ta en Sram Red (hela gruppen tack), den har ju en röd linje på sig så det gills väl?
 
Måste säga att jag föredrar COOP reklamen då han står och ska välja en bukett med rosor, men så ser han falukorven och tar den istället. Smakar bättre...
Så tycker jag alla ska tänka idag! Köp något som din "älskade" kan få användning för istället. En köksmaskin, en ny bil, en diskmaskin, en skurtrasa, ja inte vet jag vad hon/han  önskar sig....
 
Här är det dock bara en vanlig jävla torsdag. Så jag tänkte jobba ikväll :)
 
Dagens visdomsord:
The sweet is never sweet
Without the sour
"Weeping Willows"
Skin on Skin
 

2013-02-13
13:58:31

Egoboost
Satt och letade efter musik till mitt USB till lastbilen, men råkade ramla över gud vet hur många sidor av text jag skrivit och en hel drös med dikter och citat.
 
Satt och scrollade lite på måfå i texten, utan att läsa, så ramlade jag över en uppställning av ord. Så jag scrollade tillbaka och läste. Det var en jämförelse mellan två killar. Jag hade skrivit upp de fem första "positiva" sakerna de sagt till mig.... Det fick mig att le... Vissa personer kan man inte glömma....
Överst på den enes lista stod; Gudinna och Drottning. Jag minns när han sa de orden *ler för mig själv*.... Om inte det är en rejäl jäkla egoboost så vet inte jag.... 
På den andres lista stod; Ivrig och Gör honom förvirrad som nummer ett och två.... Fick mig inte att le riktigt lika mycket..... Är väl en jäkla tur att han försvann lika fort som han kom....
Den som ändå fick en egoboost på regelbunden basis....
 
Ibland behöver man såna där rejäla egoboostar för att man ska få en nytändning för sig själv och orka ta nya tag. Har väl just nu en period då allting mest bara går åt helvete och känner inte helt att jag orkar bry mig om något annat än mig själv (om ens det). Så det är faktiskt en otrolig tur att jag slipper träffa folk hela tiden. Försökte vara trevlig igår på jobbet, men det var väl nästan i stil med hon som jag hörde på radion som kunde somna överallt (kommer inte ihåg vad det heter), visste hon att hon måste vara vaken så slet hon som ett djur för att hålla sig vaken, sen sov hon i ett dygn. Jag kände lite så efter att jag spenderat tre minuter med kollegan och försökt att vara trevlig....
 
Synd det redan är onsdag, för då är det ju snart helg igen.... Tycker det är ganska skönt att jobba jag, då vet jag att jag kommer vara 100% ensam och det finns ingen som helst risk att någon ringer och jag måste vara trevlig. Jag kan sitta där och vara så less och sur jag vill, med Summoning på högsta volym. Akustiken i en lastbil är ju faktiskt otroligt bra!
 
Nej, jag får väl ta och plugga in ett par hörlurar och städa det här stället kliniskt rent....
 
Dagens visdomsord:
Det tänkte jag i all min dag,
När jag blev fri och stor
En röd klänning köpte jag,
Så fin som ingen tror.
 
Det tänkte jag i all min dag,
I sakta mak jag skulle gå
Längst parkens gröna stig,
Och någon skulle se mig så
Och glömma allt för mig.
 
Han skulle vara käck och kvick
Och full av övermod,
Som stjärnor glittrade hans blick,
Hans mun var sann och god.
 
Jag såg oss så, ett lyckligt par,
Beundrade som få...
Nu är jag stor och fri och har
Min dumma klänning på.
"En enda ros"
 

2013-02-07
15:31:08

Discworld
Tar väl tag i nästa bokserie då....
 
Terry Pratchett's Discworld.
En serie som består av 39 böcker med en snittlängd på typ 5-6 timmar. Som ljudbok alltså eftersom jag bara lyssnar på sånt nu för tiden. Tror inte Farbror Polisen blir så glad om jag sitter med en riktig bok i handen....
 
Terry Pratchett är lite som Stephen King. En författare som verkligen kan få en att leva sig in i boken och känna det karaktärerna känner och man försvinner in i boken. Skillnaden mellan Terry Pratchett och Stephen King är dock milsvidda. Stephen King är ju kungen av skräck, Terry Pratchett är kungen av komedi...
 
Jag kan inte riktigt gå in på vad de 39 böckerna handlar om eftersom det är olika från bok till bok, men den röda tråden är Discworld, en värld som hålls upp av fyra elefanter som står på en gigantisk sköldpadda som driver runt i världsrymden.... Det är häxor, trollkarlar, dvärgar och annat hyss... Framförallt mina personliga favoriter Döden och Teatime....
 
Discworld är ju en samling med helt fantastiska böcker, det är utan tvekan de bästa jag någonsin lyssnat på. Det är så mycket såna där små grejer som sker hela tiden. Små kommentarer och namnen på folk. MEN, det finns alltid ett men, lyssna/läs den på engelska. Du förlorar så otroligt mycket av översättningen, alla små skämt och ordlekar som inte fungerar på något annat språk än orginalet. Lite grann som "kom nu ketchup så går vi"....
 
Jag vill dock lägga ut ett varningens finger till folk som kanske inte riktigt kommer ihåg var de är alla gånger... Okontrollerade skrattattacker och upprepande av kommentarer kan uppkomma...
 
Jag har ingenting ont att säga om Discworld, det är en genomtänkt och otroligt skojig serie. Ljudböckerna dock finns med två olika uppläsare (vad jag har stött på), och om du har möjlighet så väl Nigel Planer som uppläsare. Han är sjukt bra på att ändra rösten och verkligen ramla in i rollen. Det finns inte minsta lilla tvivel om vem som är vem då han läser. Detta till trots att han har hela gänger av Wee Free Men att karaktärisera.... Galet bra man!
 
Så om du sitter där hemma och försöker hitta vad du ska läsa. Välj Discworld, då har du det du gör i några månader framöver.... För mig som kan lyssna sex timmar om dagen/natten så tog det mig tre månader att komma igenom alla böcker om jag inte minns helt fel....
 
Och du.... Hogfather och Color of Magic finns som filmer också!!! Något jag var lite tvekande till eftersom jag såg filmerna (andra gången) efter att jag läst böckerna. Men där har de faktiskt lyckats sjukt bra med detaljerna och att fånga det där som man får i böckerna. Fråga mig inte hur, men de är riktigt bra gjorda!
 
Favorit bok ur serien?
Hm.... Reaper Man tror jag....
Döden är ju en klockren kille, har lite otur när han tänker, men han är ju snäll....
 
Not a muscle moved on Death's face,
because he hadn't got any.

2013-02-06
19:17:46

Kroppsideal
 
Har haft ett par veckor nu som varit lite väl aktiva kan man väl säga...
Massa övertid och kurser och middagar och bara en massa flygandes och flängandes överallt.
 
Sen har det blivit någon "nytändning" mellan oss, inte för att vi någon gång haft en sekund då vi inte varit otroligt nära. Om det är möjligt så är vi ännu värre nu... Pratar i telefon flera gånger om dagen, skickar mejl och sms tills vi inte längre vet vad vi säger och är verkligen på varandra hela tiden. Ganska mysigt tycker jag.... Lite jobbigt för andra kanske, men herregud, det får väl folk leva med, de är bara avundsjuka ;)
 
Började dock tänka lite över det där med kroppsideal... En otroligt farlig sak att börja tänka på, men det gjorde jag.... Har pratat om att jag gärna skulle vilja ha större bröst ända sedan vi träffades och det har tydligen börjat gått in.... Men så började jag fundera och kom fram till att jag hellre skulle ta en fettsugning och få bort all den där onödiga extra huden på magen.... Det är ju utan tvekan det största  problem området på mig. Tack gode Gud för korsetten! Skulle verkligen inte vilja leva utan den igen. Nu har jag dessutom lärt mig att knyta den själv :)
Måste dock köpa en ny, den har blivit för stor, eller är det jag som blivit förliten? ;)
 
 
Om det ändå var så det var....
 
Hur kommer det sig att man ser andra människor/tjejer och känner; "så där vill jag också se ut, det där är ju en helt perfekt kropp!" Av någon underlig anledning så finns det så många fler såna kroppar än "tack gode Gud att jag inte ser ut så där iallafall"... Det är ju lite underligt, borde man inte vara nöjd med det man har?
allt annat är man ju ändå nöjd med på något sätt och vis, kjæreste, hus, jobb osv. Där lider man inte av problemet, "jag önskar jag hade det istället". Det är ju ändå saker som är mina på ett sätta ch vis (vill inte säga att jag äger min kjæreste, men...)
 
Det skulle vara så otroligt skönt att bara vakna en morgon, se sig i spegeln och känna "jäklar vad snygg jag är". De där med den där perfekta kroppen (i mina ögon) vaknar de med den tanken? Det är en grej jag måste ta reda på!!! Om det är så så känner jag en galen avundsjuka, mer än vad jag redan känner....
 
Det spelar ju inte någon vidare roll heller att folk säger att man är snygg, för det sitter i mitt huvud. Otroligt bra på det där med selektiv hörsel, jag väljer vad jag vill höra. Komplimanger är en sån sak som bara går in i ett öra och ut ur det andra.
Jag ska börja ta åt mig av vad folk säger tror jag ;) haha lycka till till mig!
 
Nej det är väl bara att fortsätta att slita på tempon och rullen och hoppas att det kanske händer något....
 
Dagens visdomsord:
 
Be yourself - People will not like you anyway