Sine metu

2009-12-31
13:05:31

Argh Träskmonstret anfaller!!!
Sitter som en annan grön geisha och väntar på att jag ska få klia mig på näsan. Bara 12 minuter kvar nu! Har med andra ord provat Mud masken jag fick av Lina på lilla julafton. Jag är grön, lite småstel och känner ett enormt klibehov på min näsa. Kollade på mig själv i spegelbilden på tv:n alldeles nyss, jag ser ut som Shrek, fast utan de där öronen på huvudet eller vad det är. De där trattkantarellerna ni vet :)
Känner även hur det börjar stelna till ordentligt.

Har gjort upp ett schema för dagen för att hinna med allting. Planeringsmästraren nummer Ett! Jag såg till att fixa naglarna igår och för att det inte skulle paja så använde jag mig av superlim *hehe* Hade stora planer på att fixa med stenar och grejer. ICA hade dock inget i nagelväg förutom en nagelfil och en nagelsax... Vill ju verkligen inte klippa dem så därför åkte jag till Panduro och köpte lite dekorationsstenar. De är alldeles för höga för naglarna egentligen, men what the hell! Nöden har ingen lag... Så för att vara säker på att de skulle sitta (det brukar ha en benägenhet att lossna) så använde jag mig av superlim för att sätta fast stenarna. Nu kommer jag aldrig få bort dem, men who cares? Jag menar det är ju snyggt ;) Ska det vara så ska det vara *hehe* Kom på det igår då jag satt och letade efter sminktips på Cosmopolitan. Jag är ju ungefär lika smidig i sminkvärlden som på fotbollsplanen... Fattade ingenting av deras sminktips med andra ord. De pratade om creméögonskuggor och concealer och gud och hans moster... Jag insåg att eftersom ajg inte kan något om ögonen och inte har något hår att flasha till det med så får jag satsa på mitt signum... Naglarna alltså! Jag är så smart...

Kommer nog bli dunderskoj ikväll iallafall. Fick lite insideinformation igår och sitter just nu och vässar konversationsämnena till det yttersta (eller inte). Det är ju bäst man duschar iallafall *eller hur Hanna? haha*
Vi får välan se vad kvällen bjuder på. Det kommer bli skoj iallafall, för det är ju så det är. Man har inte roligare än man gör sig och idag verkar jag ha en väldigt bra dag :)

Bara 2/3 kvar att sticka av min halsduk också!! Kanske hinner med det innan jag ska duscha *yeah right*

Dagens visdomsord:

Ingen dansar nykter,
såvida han inte är galen

2009-12-30
01:10:22

Underbart så här på nattetid
Jag är fortfarande ett väldigt dumt pucko och har stora planer på att fortsätta vara det, så därför får ni vara så snälla och rara och trycka på knappen själva ;)

http://www.youtube.com/watch?v=n4rZlvmthTM
Så underbar låt när den spelas av Weeping Willows! Nästa konsert är det jag som kommer infinna mig på, därmed basta! Jag skäms!!

http://www.youtube.com/watch?v=T2NEU6Xf7lM
Den ger mig gåshud! Den klart bästa varianten av de bästa varianterna...2009-12-30
00:22:45

Högt bland de snötyngda träden
Är inte riktigt hemma just nu pga. att jag drömmer mig bort till snötyngda skogar i fullmånens sken. Avundsjukan lyser med sin fullständiga klarhet och jag önskar att jag vore någon annanstans, i någon annan tid *suck*
Hade allting så klart över vad jag skulle skriva, så läser man ett mejl och allting suddas ut. Suckar djupt, ler och låtsas vara nöjd ändå :) Det ger iallafall sköna drömmar, både nattetid och dagtid. Är ju sån jag är, drömmer mig bort... Sitter just nu och drömmer mig bort mot en fjärran horisont och ett totalt lugn. Kan se det framför mig, höra det och nästan känna det. En höstdag, total tystnad så när som på bladen som rör sig sakta i vinden. En ljummen vind som drar med sig lukten av höst, långt borta från stadens larm, men ändå så nära. Bara få sitta och andas... Trots att det är djupaste vinter så kan jag tänka mig hösten... Hösten är trots allt den bästa tiden på året. Då allting ändrar färg och luften stiger, en tid för avkoppling och eftertanke.

Försöker flytta bort tankarna från det ett tag och fokusera på dagen istället *svårt*. Har varit produktiv idag, jag har konstaterat att jag nu tagit över befälet för begåvningsreserven och att jag är Puckoklubben. Jag har alltså lyckats schabbla till det, som vanligt. Skulle provsnöra skorna imorse och inser att jag skulle behövt en halvmeter till *grattis nr 1*. Följer med mamma in till stan då hon ska skjutsa brorsan till tåget. Åker därifrån in till smällkalla stan för att köpa nytt band. Kommer därifrån med åtta meter grönt sidenband, ett 100g garnnystan och en stickbeskrivning på en halsduk (jag kan inte sticka) *grattis nr 2*. Åker därifrån till Birsta för att "kolla" på byxor. Åker därifrån med en genialisk idé för hand/fotavtrycken från Jason, fyra par byxor, två tröjor, en gör det själv sats till ett armband och lite fattigare *grattis nr 3*. Kommer hem och börjar genast mickla med armbandet som visar sig innehålla makraméknutar *grattis nr 4*. Rotar fram en makramébok och sätter igång. Kommer in i det på två sekunder och kör på. Efter några centimeter upptäcker jag att jag ska göra varannan knut till höger och varannan vänster *grattis nr 5*. Repar upp allt och börjar om. Gör färdigt hela armbandet och provar det. Upptäcker att det är alldeles för stort *grattis nr 6*. Repar upp allting igen och börjar om. Gör färdigt hela och upptäcker att jag glömt en attrialj (?) *gratts nr 7* Repar upp en tredjedel och gör om. Provar det och inser att det sitter som ett smäck. Börjar trixa med att bränna knutar och försöker få på sista pärlan. Lyckas efter cirka 45 minuter. Börjar mäta för att kolla att det blir rätt längd. Upptäcker att jag hela tiden mätt det i tum  *jäkligt mycket grattis nr 8". Har alltså råkat göra en liten detalj i början 1" istället för 1 cm! *grattis nr 9* Och här sitter jag och funderar varför det blev så stort! *pucko, pucko, pucko* Så istället för att undra vart felet sitter i mitt huvud så gör jag om beskrivningen så den passar min fina uträkning i tum (utan att jag ens vet om det). Ge mig cementklumpen på en gång, ni vet att jag ändå kommer vinna den idag!
Jag slutar aldrig förvånas över mig själv, är det verkligen möjligt att vara så fruktansvärt förvirrad och dum? Om det är till någon tröst så kan jag utan problem göra makramévästar/skärp/armband/what ever you like, så länge du vill ha den i tum förstås ;p Åh ibland måste jag bara gapskratta åt mig själv och slå huvudet hårt i väggen *haha* Hur lyckas man??? Men jag tröstar mig med att det jag inte har i huvudet har jag uppenbarligen i fingrarna. Är tydligen jäkligt fingerfärdig och snabblärd iallafall. Lyckades som sagt göra om armbandet tre gånger under loppet av tre timmar, varav drygt 30 minuter gick åt till att äta. Jag har aldrig i mitt levande liv gjort en makraméknut förut, är förövrigt extremt kass på att göra knutar över huvudtaget. Jag klappar mig själv på axeln och skrattar lite väl sarkastiskt på samma gång.

Då det gäller mina klädinköp för dagen så är det utan tvekan det största jag någonsin har gjort! fyra par byxor!! Sjukt, var dessutom rea på alla utom ett par, hur ofta lyckas man med det? Var ju i och för sig samma typ av byxor på alla, fast i olika färger och modeller *hm, det där lät inte alls likt* Way to go, inte alls förvirrad idag, inte alls... Snötyngda träd... Äh orkar inte fördjupa mig i det. De som känner mig får se dem. Inte vad jag brukar ha direkt, men riktigt bekvämt! Tröjorna däremot de är jag i ett nötskal (är byxorna också, eftersom min stil har ändrats)... Fick tag i två stycken Saints & Mortals t-shirtar!!! me gusto! En med en Koi (en fisk alltså) på ryggen och den andra med vingar kind of... lite old school stil sådär... Jag haffade dem direkt och släppte de inte för en sekund! Hotade med att prova dem ute i affären också eftersom det var såna sega jäklar i provrummen. Hade halva affären med sig in och stod och diskuterade med sina flickvänner/kompisar... Man blir less... Mamma började (i lagomt hög ljudnivå) prata om att jag kanske skulle fråga om jag kunde få prova mina tröjor i samma provrum som killen som provade sin skjorta stod i. Jag skrattade och sa att jag annars kunde prova den där jag stod (mitt i affären på herravdelningen) för det fanns en spegel lite längre bort. Vi kastade till slut ut en tjej och jag tog hennes provrum *mohahaha* Har varit en skoj dag om än lite förvirrad, men det blir lätt så när två i vanliga fall väldigt förvirrade personer ska försöka göra något tillsammans. Vi gick fyra varv runt Birstacity, men visste ändå inte vart affärerna låg, eller på vilken våning vi var, eller vilket håll vi kom ifrån, eller vart bilen stod.

Dagens visdomsord:

Vi behöver inte veta "hur" eller "var"
men det finns en fråga som vi alltid bör ställa oss
varje gång vi ska börja med något:
"Varför gör jag det här?"
Valkyriorna

2009-12-29
02:25:55

God natt/god morgon
Det blir ett sent inlägg, eller ett tidigt, beror på hur man ser på saken :)
Har ingen lust att sova. Fastnat i musiken, sitter djupt försjunken i Weeping Willows. Kom på att jag lagt in alla deras skivor på datorn, så många gamla låtar man aldrig lyssnar på längre, men som är så bra. Trots det melankoliska soundet kan de verkligen få en på bra humör! Fast jag blev på bra humör för länge sedan idag, men ändå :)

Har frågat runt lite gällandes det där tidigare inlägget om killar och deras manlighet. Får inga ärliga svar, bara såna dära typiska "jag ska ju inte leva med henne så länge så visst"- svar. Är ju inte såna jag vill ha. Jag vill ju ha helt ärliga svar. Men som Hanna säger. De finns där, de är bara jävligt svåra att hitta. När man väl hittar dem så är de dessutom 9 av 10 gånger redan upptagna av ultratjejer. What a waste of men! Kan ju ge dem till oss istället som behöver dem :)
Ja, det är skojigt det där. Sa till Herrn idag att han missade en jäkligt bra match igår. (Berättade för honom igår kväll att jag satt och såg på K1, men fick ingen reaktion). Så jag kom att tänka på det ikväll, den sista finalmatchen alltså. Så jag berättade om den och från ingenstans hör jag honom säga: "Så du gillar allvarligt sånt där?!" Ööööh har jag missat något eller? Typ första kvällen vi träffades så satt vi och såg på UFC, efter min övertalning (behövdes ingen dock). Trodde liksom att han fattat då att jag gillar fighting, men uppenbarligen så trodde han bara att jag höll på att styla eller nåt. Lite roligt måste jag säga om jag börjar tänka igenom allt annat jag sagt också. Vad tror han då om allt annat? Jag är ju inte riktigt den som tänker på vad jag säger, och har kanske sagt lite fel saker vid fel tillfällen *hehe* Ja, shit alltså! Reaktionen på K1 kom förmodligen av att jag blev lite överexalterad då jag höll på och berättade och det blev lite samma grej som med bilar. Jag satt helt lyriskt och berättade att jag börjat hyperventilera när jag kollade på matchen (vanligt förekommande fenomen hos mig då det gäller matcher och bilar). Det var nog det som fick honom att inse att jag faktiskt menade allvar :)
Man har inte roligare än man gör sig!! Därför jag går och skrattar åt mig själv hela tiden :) Brukar komma på mig själv med att gå och prata med mig själv och skratta lite smått åt mig själv. Släkt med min syster, skyller på det. Hon är ju trots allt äldre så jag har väl ärvt det av henne.

Ja, det är spännande sånt här. Man har många små konstigheter för sig som man själv inte tänker på. Förrän någon annan påtalar det. Som på körlektionen brukar jag med jämna mellanrum få höra: "Nu är du fokuserad!" *haha* Är ju inte sånt man själv tänker på att man gör eller att det märks. Kan bara tänka mig hur många konstigheter jag har för mig på en dag. Ojojoj vet inte om jag verkligen vill veta det! Skoj sånt där. Jag vet bara om att jag brukar tugga sönder min läpp då jag kör, man måste roa sig med någonting och därför sitter jag och tuggar mig i läppen. När jag kör A3:an så brukar jag sitta och pilla på sömmarna på ratten (är ju läderratt). Eller så sitter jag och öh, smeker känns som fel ordval... men ja *haha* "smeker" växelspaken :) Kanske dags att skaffa sig en hobby ;) Är jag ensam i bilen så skrålar jag dessutom högt och falskt till musiken, vilket ju oftast är Amon eller partyskivan... Ingen skönsång direkt :) Åker jag buss så sitter jag bara och stampar takten till musiken och sjunger tyst i mitt huvud. Kan nog se ut som att jag har lite nervösa ryckningar i benet kan jag tänka mig *hehe* Undrar vad mer man sysslar med... Hyperventilerar då det är någon snygg bil på tv som de testar eller då det är en bra fightingmatch (kom jag på mig själv med att göra på krogen när de var UFC). Har en benägenhet att klia mig i pannan/ögonbrynet då jag är lite smånervös eller inte riktigt vet vad jag ska göra, när jag känner mig allmänt felplacerad alltså. Hm, vad gör jag mer??? Lyckas alltid hitta någon skavank på något finger som jag måste sitta och pilla på. Som nu när jag har en infektion i fingret kan jag inte låta bli att vara där och peta och försöka paja det. Sånt är jag expert på att göra, lyckas aldrig få saker att läka. När jag var liten så bet jag jämt på naglarna, men så kom jag på en sommar att jag skulle sluta med det. Så då började jag med att pilla på nagelbanden istället. Inte mycket bättre det. *haha* Spännande sånt där. Tror jag ska ägna morgondagen åt att räkna egenheter, just nu kom jag på mig själv med att sitta och riva på en nagel (den var lite sned). Innan jag slår när jag står i kamai så brukar jag jämt dra tummen över fingrarna också! Fast det slutade jag med då Christer berättade att jag gjorde det, det gör så ont då han upptäcker såna saker, man får jämt en väckarklocka av något slag i huvudet :)

Nej det här blev ju långt. Nu ska jag sussa trots att min mage skriker efter mat :(


2009-12-28
14:39:51

Listan goes on...
Kom förresten på en grej... Känner att jag måste göra en korrekt sammanställning av låtlistan, you know. Går ju liksom inte att ha en ofullständig lista liggandes ute i luften. (Jag var inte så full att jag inte minns det)...

Så here we go! Mycket beroende på humör med låtlistor. I lördags var den fylld av lite "hårdare" musik. Idag är det en skön blandning :)

Dagens lista ser dock ut som följande:

1: Amon Amarth - Guardians of Asgaard
2: Weeping Willows - Brighter Day
3: Coca Carola - Livet
4: Summoning - Long Lost to Where No Pathway Goes
5: Metallica - Carol of the Bells
6: Ebba Grön - Ung & kåt
7: Dia Psalma - Gryningsvisa i D-moll
8: Ultima Thule - Svenska hjärtan
9: Imperiet - Saker som hon gör
10: Rammstein - Stirb nicht vor mir (don't die before I do)

Shit det där var inte lätt! Men tror jag lyckats relativt bra med ordningen på dem iallafall. Men att välja ut topp tio av all musik man har! Inte lätt...

2009-12-28
13:56:07

Aldrig är man nöjd
Människans lott är att aldrig vara nöjd med det man har. Sorgligt, men sant. Jag har klagat hela hösten på att det inte funnits någon snö. Nu finns det tillräckligt med snö för att bygga en igloo i samma storlek som huset. Är jag nöjd?? Nej, nu snöar det för mycket istället. Fast i och för sig så är det väl ganska förklarligt då det typ snöat konstant i en vecka. Är ju trevligt om det skulle vara uppehåll någon gång så man kan få åka lite skidor eller iallafall ta sig in till stan utan att behöva planera sin resa fem timmar i förväg. Hoppas det slutar snöa snart så att de kan komma och skotta, så att jag inte behöver fundera på om jag tar mig in till stan eller inte. Fortsätter det så här så blir svaret: "Tack, men nej tack. Jag tror jag stannar hemma och hoppas på nyårsafton istället". För jävligt vad det snöar.

Tror jag börjar bli sjuk också. Mår ruskigt illa och gjort i en tre fyra dagar. Men som vanligt intalar jag mig själv att det inte är något. Beror bara på att jag har tränat för lite. Så därför tror jag att jag ändå ska ut och springa lite senare. Trots att snön kommer gå till knäna och jag kommer snöa in i mig själv. Fast snöpulsning är ju ruskigt bra träning! Om man hade vetat vart våtsockarna var förstås... Jäkla flytt... Bara att härda, det som inte dödar härdar ju så what the hell!

Ramlade över K1 galan igår kväll. Ojojojoj vilka matcher! Det är lite annat än det där jäkla UFC. K1 är ju riktig fighting iallafall! Kom in vid semifinalerna så jag missade ju en del. Dessutom hade den första delen gått i lördagskväll, varför visste inte jag det??? Skulle man ju gått till Allstars! Matchen som jag verkligen hade velat se gick i lördags. Så det enda jag fick se var sammandraget från den. Men vilken match! Badr Hari han kan det här med att slåss han! Mötte Alistair Overeem. Ja, den var bra, synd som sagt att man inte fick se hela.
Var Badr Hari och Semmy Schilt som stod i finalen. 100 kg mot 113 kg. Muay Thai:are mot MMA:are. Den matchen gick inte av för hackor. Vilken jäkla tyngd i slagen Schilts hade, möblerade om hela ansiktet på Hari ett par gånger och sen en klockren mawashigeri mot levern. Tredje matchen för Schilt och tredje KO:en i första ronden. Han är värd mästarbältet för fjärde året i rad... Ja, vad kan man säga? Det var en fröjd att se. Man skulle bara haft någon att se det med. Mycket roligare då man har bra sällskap så man kan sitta och diskutera med, fast det har man ju inte :( Ingen som förstår sig på mig *snyft, snyft*

Som jag och Lina kommer fram till varje gång vi träffas mer eller mindre; Vi är perfekt flickvänsmaterial! Eller så kanske vi inte är det förresten. Vi kanske är lite för "killiga", så vi blir mer kompisar än flickvän. En analys krävs! Vet av erfarenhet att pojkvänner kan känna sig lite(eller ganska mycket) hotade av mig. Då allt kommer omkring så vill ju en kille vara bäst. Precis som jag vill vara! Därför blir det hetsiga diskussioner om både det ena och det andra. Det skulle förmodligen varit okej om jag varit mer "tjejig" och gått och shoppat i tio timmar och stått framför spegeln i åtta timmar om dagen. Är ju snarare tvärtom. Jag kollar mig i spegeln då jag borstar tänderna, kommer fram till att jag ser förjävlig ut och går. Shoppar i max en timme och har under den tiden blivit så pass uttråkad att jag går in i affären, ställer mig vid ingången och kollar mig omkring. Ser inget och går. Vem orkar gå och kolla på saker? En affär klarar jag, sen är jag less. Går jag på stan med någon så sätter jag mig i ett hörn och väntar tills de är klara. Kanske får jobba på tjejigheten lite. Ganska uppenbart att bilar, fighting, motorer, träning och såna saker inte är vad killar vill diskutera med sina tjejer *hehe*. Varför är det så för? Jag skulle bli överlycklig om jag var kille och min tjej föreslog att jag kunde meka i vardagsrummet. Det är ju kallt ute och ljuset är inte heller speciellt bra! Dessutom kan man se på tv samtidigt! Herregud jag som tycker att jag blivit så duktig som äger flera klänningar och kjolar! Fast jag använder de ju inte förstås, men ändå! De finns ju i garderoben!! Nej skumt det där. Killar vill känna sig macho inför sina flickvänner och kompisar, så därför har de svårt att hantera att deras flickvän kan mer/lika mycket som dem. Jag skulle snarare känna mig stolt. Jag kan ju förstå på ett sätt och vis att manligheten kanske får sig en törn om tjejen råkar rätta killen framför hans kompisar, men herregud... Who cares!  Ett mysterium utan dess like!
Sitter och skrattar lite för mig själv då jag tänker på vad en viss herre sa till mig härom veckan då jag diskuterade vad jag skulle dricka på annandagen. Jag sa att det antingen skulle bli en whisky eller en vodka. Han svarar: "Du kan ju inte dricka whisky, du är ju tjej! Hur ser det ut om du sitter där på festen och dricker whisky!" Jag skrattade och frågade vad jag "som tjej" skulle dricka. Rosa paraplydrinkar kanske??? Inte riktigt min stil kanske. Har faktiskt aldrig druckit en rosa paraplydrink, ingen paraplydrink över huvudtaget faktiskt. Det mest tjejiga jag har druckit i alkoholväg är nog en julXider :) Att jag sen inte ville smaka på hans Famous Gouse eftersom jag anser att den är för vek gjorde inte direkt hans syn på mig bättre. Tror jag är körd där som flickvän *mohahahha* Så skoj, så skoj :D Men jag sa att jag gärna lånade hans skoter eller hjälpte honom med omlackeringen av hans bil! (Det gick inte hem, jag sniffade lite på hans skoterkläder istället och drömde mig bort).
Men jag är riktigt bra på att vara en "riktig" tjej då jag känner för det! Råkar bara inte dela de typiska tjejintressena....

Dagens visdomsord:

Det är bättre att förlora några strider medan du slåss för dina drömmar

Än att du blir besegrad utan att ens veta varför du slåss

Paulo Coehlo


2009-12-27
12:12:55

Minnet bra men kort :)

Nu kom jag på varför jag varit nykterist! För att det inte är något roligt att vakna på morgonen och hela rummet snurrar och man har ont i huvudet. Smart Charlott, smart... Fast det är väl smällar man får ta, helt klart värt det om jag får säga det själv. Whiskyn satt inte dumt igår inte, har saknat smaken. Lite konstigt egentligen det där. "Vanligt folk" kan ju känna sug efter en kall öl en sommardag. Men inte jag inte, jag känner bara ett sjukt sug efter en riktigt fin whisky. Så det var whiskyn som fick mig *jäklar också* Ja smällar man får ta helt enkelt :)

Gårdagskvällen var riktigt skoj iallafall måste jag säga. Tackar alla som befann sig i den lilla stugan med de små fönstren vid det stora huset! Har längtat efter den kvällen i ett par veckor och det visade sig att jag gjorde rätt som gjorde det. Hade en mycket trevlig stund bland alla glada människor. Och nej jag drack inte för mycket, så jag minns allt *hehe* Träffade brorsan på Aveny också som förövrigt var typ tomt på folk. Vart var alla??? Var alla ute på juldagen och därför inte orkade gå ut på annandagen? Veka människor! Eller de kanske åkte till skogen allihop för att "slappa" *host host* Nämner inga namn, men du bör känna dig träffad *hms* Snöade sjukt mycket iallafall så jag är glad att jag redan hade bestämt att jag skulle sova hos Hanna, det skulle inte varit kul att köra hem i den där skiten. Jag lider med er som var tvungen att åka... Själv så fick jag en mycket bekväm soffa att sova i :) Hittade dessutom en mycket underhållande bok att läsa på morgonkvisten. Ja kvällen var riktigt trevlig. Över förväntningarna och det är alltid trevligt att få prata om grejer som man gillar också. Brukar ju inte hända så ofta att man får diskutera whisky och bilar, eller bilar kan ju hända, men Audi... Så jag somnade med ett leende på läpparna inatt *haha* fast det kanske var spriten som gjorde det ;) 

Ska dra iväg på Lilla julafton nu snart också. Fast först en sväng till Divan för att köpa bakismat, pizza alltså. Var toklänge sedan jag åt pizza. Är ju bara så där nyttig nu för tiden och äter broccoli och kött *hehe* Skoj med Lilla Julafton, missade förra årets så jag ska ta igen det iår hade jag tänkt. Min julklapp är dessutom oslagbar! Har slagit in den i ett paket storlek XXL för att alla ska vilja ha den, för alla vet ju att desto större desto bättre *hehe* Det är inte alls långsökt heller, skulle vara något på M. Det enda jag kom på var mockasiner och mopp, hur skoj är det på en skala? Nej mitt är mycket bättre. Lite lätt kulturellt också, så det är bara att hoppas att Lina får det. Tror det skulle passa henne.

Har förresten inte fått något vettigt svar på min gåta så det är väl bäst att jag går ut med det korrekta svaret. Gåtan var följande: Vem säger: "Kör om rutt, kör om rutt"?
Det korrekta svaret skulle vara GPStanten. Men eftersom ingen tog det så får ingen någon puss heller så den behåller jag själv! *mummel*

Dagens visdomsord:

 Draco Dormiens Nunquam Titillandus!


Bara på min dator som centreringen fungerar som den ska... Mycket, mycket, mycket skumt...


2009-12-24
11:50:40

GOD JUL!
Nu är det jul...
Funderar på att ta ner skidorna och fara och åka, men det är kallt. Sen är det nog inte så uppskattat heller en dag som denna. Funderade istället på att messa Lina och höra om hon var intresserad av en promenix, men läste just att hon skulle köra intervall med Maria... Det hoppar jag med ett väldigt stort grodhopp! Såna dumheter sysslar ju inte jag med *hehe*
Vaknade tio i tre inatt och kunde inte somna om förrän vid halv fem, fem... Kuul... Såg på tv, fast det var inte speciellt mycket att se den tiden på dygnet. Så jag gav upp och räknade stjärnor i taket istället. Somnade tillslut iallafall *gäsp*

Julafton måste vara en av de tråkigaste dagarna på året. Man måste vara social hela dagen (alla vet ju hur social jag är), det går samma filmer varje år på tv, man gör inget annat än att äter, diskar och så all städning inför jul! Klädde granen igår, (granen är sned... Granen ramlar över mormor: "Uff!"). Den är faktiskt sned och alla ljus sitter i toppen *hehe* Jag och brorsan slog vad om vem som kommer tugga mest i granen, katten eller Linus. Vi gissade dock båda på Linus... Katten ligger ju förövrigt och sover på hela min säng, så jag sitter intryckt i ett hörn. Mycket vänlig katt måste jag säga *hms* Tjock är hon också...

Nej tror jag ska sitta här fram till Kalle Anka och se på True Blood, med ett totalt osynkat ljud :) Tog mig bara en kvart att inse att ljudet inte kom samtidigt som texten och munrörelserna *grattis till mig*

Dagens visdomsord:

Ät inte för mycket julmat,
då spricker nyårslöftet innan det ens hunnits gett

2009-12-23
18:09:40

Like a Glove!
Den här veckan verkar ju bli en klockren vecka! Den har iallafall börjat väldigt bra, väntar bara med spänning på dagens rolighet.
I måndags så var det bussturen, igår så var det körlektionen *haha*

Hade ju en körlektion igår. Pappa sa till mig i måndagskväll att det var väldigt halt ute så jag skulle ta det lungt (heter det lugnt eller lungt?) i rondellerna. Jaja tyckte jag de sandar för de vet att jag ska ut *hehe* Påbörjade min lektion vid ettsnåret i -15 grader. Gjorde en väldigt snabb funktionskontroll. Hade bara några timmar innan konstaterat att min mest använda mening för dagen var "Inte vet jag". Så blev det även på funktionskontrollen, jag skulle försklara bränslets väg till motorn... Ungefär som jag brukar sitta och tänka på det! Går ju liksom från bränsletanken till insprutningspumpen, sen in i spridaren till kolvarna. Inte tänker jag väl på att jag måste sitta och förklara matarpump, elektronisk styrenhet, bränslefilter och all annan skit. Det är ju liksom självklara delar. Men tyvärr så skulle jag låtsas att uppkörningsgubben är ett pucko fick jag veta. *suck* Ja, får väl träna lite på det då *himlar med ögonen*
Vi åkte iväg iallafall och körde lite här och lite där (fråga mig inte vart, jag körde bara hehe). Sen körde vi via Granloholm iallafall så vi kom ut i korsningen på Timmervägen vid Birsta. När jag kommer över backkrönet på Granloholmsvägen ser jag en lastbil stå i snödrivan i korsningen. Jag säger till körläraren; "Det där är antingen Raimond (hur f*n stavar man till det?) eller pappa!" Kommer fram till korsningen där vi ska svänga höger (lastbilen låg med hytten mot vänster i slutet av korsningen), ut ur lastbilen kliver pappa!!! *hahahahha* Jag skrattade och ropade: "Det var pappa!" Körläraren svarar med ett väldigt stort flin: "Hur hamnade han där? hehe". Sen så ägnade vi väldigt lång tid till att diskutera hur det gick till. Avslutade det hela med att slå vad. Jag fick sedan höra resten av lektionen, så fort jag hamnade lite nära kanten, "du må vara din pappas dotter, men du behöver inte göra som honom för det!" *hahaha* Det var skoj!!! Blev kvällens samtalsämne på körskolan sen när vi kom tillbaka. Så de föreslog att jag skulle ge honom en körlektion i julklapp :)
Fick iallafall reda på hur det gått till. Körläraren gissade på att han struntat i stopplikten och därför haft för hög fart och släpet hade därmed styrt på ut i kurvan och i och med det uppkom fällknivsverkan mellan bil och släp. Vilket bidrog till att han hamnade i diket. Jag tyckte dock att det lät fel eftersom pappa inte är den som struntar i stopplikt. Jag trodde snarare att han kommit från Birsta och varit tvungen att veja för någon personbil som skulle ut i korsningen. Därmed hamnat i diket eftersom släpet tryckt på av hastigheten och isen.
Det korrekta var dock att han stannat i korsningen, men att det stått två personbilar i högerfilen, han blev därmed tvungen att lägga sig ganska nära mitten. När han sedan skulle iväg så blev han tvungen att svänga för tvärt med bilen och eftersom vägen var snorhal och lutade ner mot diket så gled släpet iväg. I det läget har du inte så mycket att sätta emot, därför gled också bilen ned. Den stod med hytten och det sista hjulparet på vägen, resten var nere i snön i diket. Han fick vänta två timmar på bärgning. Jag mötte honom sedan då jag kom tillbaka och han precis kommit loss. Då hade jag hunnit med en tur ut till Töva :)
Fick höra igår kväll då han kom hem att polisen som kom dit precis då jag åkte förbi hade gått för att kolla hur han stod. Sen hade han halkat på vägen (precis där släpet glidit iväg) och landade under släpet *hahahaha* "Polis under släp, polis under släp!" *haha* mycket roar liten... Så de svor lite över vägverket och sen stod de och diskuterade alla andra förare :) De kom också dit en journalist som hade gått ner i snön på andra sidan lastbilen och skulle ta några bilder. Han hade backat längre och längre bak för att få en bra bild. Sen hade han bara försvunnit :D Plopp så försvann han i djupsnön *hahahaha* Så klockrent, önskar jag var där och såg det!

Jag lyckades nästan också med konststycket att landa i snön. Skulle dock ha tagit med mig en refug och en cirkulationsplatsskylt i fallet. Kom i Gärderondellen och skulle upp mot bussgaraget. Precis då jag ska svänga ur rondellen släpper det och jag börjar sladda, precis innan jag tog skylten lyckades jag räta upp lastbilen dock och sa: "ops, där var det halt". Sen fortsatte jag till parkeringen. *hahaha* Mycket kul som kan hända :)

Var in på systemet innan jag åkte hem också, var tvungen att åka buss och gå från Kvissle *stackars mig*. Tur man inte köper så mycket sprit. Jag köpte bara en flaska whisky... Fick förslaget av brorsan så den ska provas... Stod och valde mellan tre stycken, så jag frågade en kille på systemet vilken som var bäst. Fick förklaringen: "Den här är rökig, de där två är inte alls rökiga! Det är som natt och dag!!" Jaha tyckte jag, det var ju inte speciellt svårt val då! Tog ju naturligtvis den rökigaste och gick... 420 spänn fattigare, men en finwhisky rikare :) Det bästa är ju att man får ha den för sig själv också, eftersom ingen dricker whisky *me so smart*

Hann hem igår och laga mat och äta, sen var jag tvungen att hämta brorsan på Midlanda. Kom dit till tjugo över sju. Fick då se att hans flyg var försenat och beräknades inte ankomma förrän 20.20. Kuuuuuuuul. Det kom några till som också väntade på det planet, de konstaterade att det var försenat och åkte hem. Jag tänkte i mitt stilla sinne att det kanske jag också ska göra. Jag hinner ju precis hem och vända, om jag har tur... Jag satte mig istället och läste en Canal+ tidning från september (kom jag på efter jag läst den). Det var ju inte många filmer jag kunde se då!!

Imorgon är det julafton! Skittråkigt... Men sen blir det juldagen och sen kommer Annandagen!!! Då blir det skoj! Köpte mig en kjol idag... Den matchar både skor och linne. once again: *me so smart* En typisk "Charlott-kjol" :)

Får jobb också när jag är färdig med körkortet!! Soooooooooooo sweet! Kommer jag börja följa med pappa typ vareviga dag så jag visar hur mycket jag vill ha jobbet :) *I'm so clever, I'm so clever, tralalala*

Dagens visdomsord:

It's a fact that fish will not live
where the water is too clear.

2009-12-21
17:12:19

Buss, ett underskattat färdmedel
Näst sista veckan på året och allting är precis som vanligt! Så konstigt, så konstigt :)
Var duktig och gick ner till kvissle imorse för att ta bussen in till stan. Var mycket snö. Genom lekparken gick snön till halva vaden. Tur man har höga stövlar *där fick du!* Bussen var tidig, eller så var det jag som var sen. Hann aldrig riktigt reagera på det. Strosade runt i stan efter mitt möte och köpte mig fem meter grönt sidenband. Kommer bli så fin, så fin på nyår. Matchar skosnörena med skärpet, är det smart eller är det smart??? Tyvärr lyckades jag inte hitta något grönt nagellack, så det blir rött. Inte heller någon acceptabel ögonskugga i en snygg grön nyans hittades. Blir alltså någon annan färg :(
När jag skulle hem från stan så började all spänning för dagen! Började med att bussen som skulle gå halv bara åkte förbi. Fick därför vänta 50 minuter på nästa buss, förstod jag det? Nej, så jag stod kvar och tyckte att bussen tog väääääldigt lång tid på sig och att den borde ha varit där för länge sedan. Nästa buss kom iallafall och jag hamnade långt bak i bussen (där alla coola människor sitter). När vi kom till E14backen så var det rött. Sen blev det grönt, sen blev det rött, sen blev det grönt osv. Bussen stod dock still, eller gled lite bakåt emellanåt. Vi fastnade!!!! *hahahahaha* Snacka om att det gjorde min dag! Satt en tjej i sätet på andra sidan gången. Hon fick panik och knäppte fast säkerhetsbältet. Killen bredvid frågade vad hon höll på med, med väldigt mycket panik i rösten svarade hon (och började dra i hans bälte): "Sätt på dig bältet, vi kommer dö!" *hahahahahaha* Åh jag trodde jag skulle dö av skratt, försökte hålla mig, men det gick inget vidare *hahaha* "Vi kommer dö!" *hahaha* Åh min mage... Vilka människor som åker buss! Gud vad jag skrattade och gör fortfarande. Man måste ha varit med för att förstå. Sån panik! Ja gode Gud vad kul man kan ha på en buss! Vi tog oss iväg därifrån efter tio minuter iallafall efter att ha backat ner i viadukten (chauffören kunde INTE backa vidare bra). Killen som satt bredvid mig skulle av i Bredsand. Såg hur han ansträngde sig för att kliva av snyggt och vad gör han då han reser sig upp? Han slår huvudet i taket!!! *hahahaaha* Vilken bussresa! Jag kunde knappt hålla mig där heller, fnittrade lite smått och försökte se seriös ut *hehe* Han såg så kul ut. Sammanbiten, lite cool uppsyn och så *donk*, "aj". *hahahaha* Skadeglädjen enda sanna glädjen!

Pulsade hem i snön iallafall och kom fram till att det är mycket snö och att jag vill åka skidor!
Igår kväll då jag skulle hem efter varit in till stan så fick jag sopa bilen. Det hade snöat drygt en och halv decimeter på tre timmar! Fatta hur mycket det snöade igår!! Mötte plogbilen då jag åkte iallafall så juniskär var plogat! *they have learned* På vägen hem så hade jag plogbilen framför mig så jag förstår inte varför folk klagar på att det är svårt att köra. Jag hade inga som helst problem! :) Såg dock inte mina egna spår då jag var på väg till bilen, sjukt vad det snöar! Fast nu har det slutat tror jag. Såg ut som en snögubbe då jag kom ner till kvissle imorse, fast en väldigt söt snögubbe i min fina mössa! ;D Väldigt glad över skorna iallafall, vad skulle jag annars ha gjort? Tagit på mig våtsockarna när jag skulle till stan? Låter inte helt ok... Nej tur att de är höga. Fick beröm för dem idag! Hon tyckte att de var sååå snygga och att de skulle passa perfekt till en kjol. Igår fick jag dock kommentaren: "Vad höga de är!" Var tydligen skaftet han syftade på... Är ju i princip ingen existerande klack så... fast i och för sig så är det kanske fel person att lyssna på, därför skrattade jag bara :) Ska nog komma på något nytt att terra dig för... vänta du bara!!

Åh, höll nästan på att glömma! När jag stod och väntade på bussen så kom det en X5:a... En BMW X5 alltså. Vilket underbart ljud det var i den! åh jag blev alldeles knäsvag... Riktigt djupt och spinnande. Var nästan så man kunde höra kolvarna arbeta. mmm så underbart! Var samma grej igår morse då jag satt och såg på Top Gear. Höll på att gå i bitar! De provade en Lamborgini Gallardo (ursäkta ev. stavning), en Porce 911 GT2 RS och en Aston Martin V10 Vineger (?). Underbart ljud i dem. De körde alla tre genom en tunnel i Italien, åååååååh trodde jag skulle avlida! Aston Martin har ju ett underbart motorljud! De där riktigt dova sportbilsljudet. Inte många som lyckas få till det... Jag njöt!! I programmet efter så provkörde de Audi R8... Gissa om jag blev tvungen att hålla i mig! Åh vilket mästerverk den bilen är! Jag är kär! Gud något så underbart. Jag kan inte förstå hur man inte kan uppskatta en riktig motor och dess ljud. UrQuattron, där är det en bil som man lätt kan svimma av. Precis innan växlingen. Gud vilken musik! Den sprinner verkligen. Ja, jag vet att jag har problem. Har fått höra det ett par gånger kanske. Men det är ju underbart. Lätt avundsjuk på alla människor som får köra RS4/RS6, R8, Koeningsegg, Lamobrgini, Lotus, Aston Martin V10 och alla de andra riktiga bilarna... Men en dag, vänta bara, en dag är det jag!

Dagens visdomsord:

Ge aldrig opp,
in i det sista finns det hopp!

2009-12-20
12:52:57

Nykterhetsbakfylla?
Jag känner mig lagomt bakis idag... är det kroppen som börjar ladda månntro? Eller blandar ICA något annat i sin lättglögg än vad de vill skriva ut? Eller är det luften på Allstar som någon har mixtrat med? Vem vet, vem vet... Jag vet bara att den här dagen börjar gå åt skogen och klockan är bara 12.25 *jaha*

Hanna hade snikat till sig gratisbiljetter till Allstar igår på helt lagligt vis (fler än jag som är bundis med brevbäraren?). Blev en riktigt lyckad kväll måste jag säga. Hade det riktigt skoj. De spelade Weeping Willows - Touch me och visade UFC. What else can I ask for??? Så vi hade med andra ord riktigt skoj. Men allt kul måste ta slut och så gjorde även denna kväll, efter att Hanna lyckats få alla väldigt fulla killar att flockas kring henne *way to go!* Skrattade väldigt gott... Det snöade väldigt mycket då vi åkte hem så jag körde sakta... Efter att ha lämnat av Hanna så åkte jag ut på E4:an igen. Kommer till Kasinokorsningen och vad får jag se mitt på vägen?! En fullgubbe!!! Dumma, fulla människa flytta dig från vägen!! Måste ju vara helt livsfarlig den där korsningen klockan 3 en lördagnatt. De som kör kör inte lagligt fort, de som kommer från kasinot är för fulla för att fatta att de måste vänta på grön gubbe och därmed kommer de en vacker dag sitta som en blåmes i grillen på någons bil... Som tur är så körde jag inte fort eftersom dubbarna är i princip ej existerande på pappas bil och det var spårigt, snorhalt och som sagt mitt i natten. Gick lite dryga 40 med andra ord... Så jag kom till korsningen och får se denna extremt fulla, dumma, fula människa bara kliva rakt ut i min fil och börjar leka polis genom att sätta upp handen såsom herr polis gör då han vill att du ska stanna. Jag bromsade lite, väjde lite lätt åt vänster (var väldigt spårigt och jag ville inte riskera sladd eller något dylikt) och körde förbi honom. Han stod kvar och såg allmänt full ut. Människor!!!
Om man nu prångt måste supa skallen av sig till dne grad att man inte längre vet vad trafikreglerna säger kan man väl iallafall göra det i skogen där det inte kommer någon bil på dagar... Snälla... Det är ju inte direkt första gången det händer efter att jag ska hem från krogen. Senast så var det någon intelligensbefriad människa som klätt sig i svart med huvan uppdragen på E4 vid svartvik. Det var innan snön kom så jag upptäckte honom då jag precis passerade honom. Fick se en vit tumme sticka upp. Jag förstår inte. Är det bara jag eller har sundsvallsbor en dödslängtan då de blir på fyllan? Det där lät fel...
Mötte även två killar på juniskärsvägen då jag var på väg in till stan en kväll. Den yngste killen var väl kanske en 8-10 år, den äldre 15-16 år. Jag såg dem i det ögonblick jag passerade dem. Har världen glömt bort vad en reflex är eller vad är problemet? Är det sånt man lär sina barn? "En reflex behövs inte, bilar har lampor." Genomtänkt... När du är klädd i svart och det är höst utan snö syns du precis innan du ligger på min motorhuv. Som en blåmes i grillen... Jag slutar aldrig förvånas...

Har förövrigt kommit på ett nytt problem. Jag blir aggressiv då jag inte får planera vad jag ska göra, men jag blir lika aggressiv då jag planerar och sen ser planerna skita sig. Hur ska man lösa det problemet? Ska man planera med risken att det går åt skogen, fast man får vara glad ett tag. Eller ska man strunta i att planera och istället vara sur tills de icke planerade planerna går i lås? Dagens i-lands problem... Känner mig smått aggressiv just nu eftersom mina planer grusas pga 1: dålig planering från andra håll än mitt. 2: Trötthet från andra håll än mitt. 3: för många mil. 4: Dåligt väder. 5: Jobb. Ska köpa mig en sommarpojkvän som jag sedan ska använda som slagpåse *mohahaha* På så sätt får jag någon att slå på och han får någon på vintern efter att sommaren tagit slut och han blivit lämnad *internt P3 skämt*

Ska ut och träna iallafall, men jag vet inte om jag ska springa eller åka skidor. Vill åka skidor... SNÖ!!! Men då måste jag klättra upp taket för att hämta skidorna. Om jag ska ut och springa måste jag klättra in i garderoben för att leta reda på ett par våtsockar. Hm problemas, problemas, problemas... Dessutom är det smärre snöstorm. Mycket trevligare att åka skidor då. Men har det pistat vid ishallen??? That's the big question... Måste kollas upp, för då måste jag klättra upp på taket, leta reda på mina skidor, ta ner dem, ta bort vaxet, lägga på nytt vax och sedan kan jag åka. Låter på något konstigt sätt och vis smidigare att springa, konstigt måste jag säga.

Dagens visdomsord i repris:

Inget är någonsin så jävligt
att det inte kan bli värre!

Mycket passande idag om ni frågar mig.... *morr*

2009-12-19
15:03:04

Vart är du???
Kom precis på en grej som inte gått som det var tänkt då jag satt och kollade igenom lite gamla blogginlägg från alla kära vänner. Var är min nyårsdejt? Hur ska detta gå? Det är knappt två veckor kvar och han har inte dykt upp, eller har han det, men jag har missat honom? Hm, jag får nog se till att ta med mig en egen dejt, bara för att vara på den säkra sidan :) Tänk om det blir, som jag skrev tidigare, Herr Daniels! Ve och fasa! Då tar jag mycket hellre Herr Gouse. Fast i och för sig, det bästa sällskapet är ju jag. Får pussa på Linas skottkärra kanske *hehe*

Vem behöver en dejt när man ska på fest med det där gänget, egentligen? Är det ju mer åt det dumma hållet faktiskt att ha någon med sig. De är skojiga de där människorna. Varför umgicks man inte mer med dem då man gick i samma klass för? Kommer på så mycket nu på gamla dagar som jag ångrar att jag inte gjorde då jag gick i skolan, lätt att vara efterklok! Men ni är klockrena, det hoppas jag att ni vet! Tack vare er så ser slutet på det här året ut att bli riktigt bra! Kanske får göra en omreviderad upplaga av årsanalysen i början av nästa år. Men något nyårslöfte blir det inte för min del. Jag ser istället till att sätta upp regler istället för löften, mycket lättare att hålla. Det blir samma regler som alla år med andra ord. Training, mind and soul. De tre musketörerna som ständigt utvecklas.

Ja, nu är det lördag. Uppbokad kväll med Hanna och Dansbandskampen följd av krogen. Gratis är gott!
Söndag blir en träningsdag (I hope), med utsikt om en trevlig kväll, inte allt för sen dock as usual...
Därefter kommer det en vecka av möte, klädinköp, körlektion, systembesök, julklappsinköp (?), massa mat, fest, trevligt folk, julklappar (?), julafton x2, Kalle Anka (tråkgås), kanske sena möten i dimman (?) och slutligen glöggande.


Nästan så man blir lite avundsjuk på sig själv :)

2009-12-19
14:20:39

Effektivitetsgrad 7
Varit så duktig idag! Är riktigt stolt över mig själv *klappar mig själv på huvudet*
Var först uppe vid halv åtta för att jag kanske skulle följa med pappa på jobbet, insåg att det var -15 och gick och la mig igen. Klev upp typ halv elva eller halv tio eller nåt istället. Åt min frukost framför tv:n som visade väldigt dåliga barnprogram på Disney XD... Söp i mig mitt te och gick och letade reda på jullådan. Längst in i förrådet, längst upp, under all annan skit. *wehe* Glömde att lägga till att jag slängde in en maskin då jag var på väg in till köket efter jag vaknat också... Måste tvätta lite kläder kom jag på igår, garderoben gapade tom... väldigt tom... Man vet att det är dags att tvätta när man måste börja gå in på sista-utvägen-trosor... Ja hur som haver... Rev ner jullådan i huvudet på mig själv (grovt överskattad vikt på 200 kg), släpade med den in i köket och började gräva. Slängde upp lite äpplen i gardinen och några halmstjärnor. Lite klockor i lampskärmen, en krans på dörren, en klocka på den andra dörren, en krans i dörröppningen på den tredje dörren och massa tomtar i diverse storlekar och former i vardagsrummet. Täckte glaskupan med växter av "tomtar på kanten"... Blev så fult, så fult :) *mycket nöjd* Hittade inte allt julpynt, men det skiter jag i!

Nu är jag inne på maskin nummer tre av tre... Efter att jag fick ett meddelande från Hanna att vi ska ut i kväll så kom jag på att mina byxor kanske inte hinner torka... Därför uppfann Gud hårtorken... Öppnade garderobsdörren för att försöka komma på vad jag ska ha på mig. Tog en snabbtitt och slängde sedan igen dörren och suckade. Deprimerande ställe den där garderoben... Tror jag går naken... Blir väl som vanligt något sista minuten plagg. Alltså mina trasiga byxor och en t-shirt... Seriöst som få! Man måste ju spara på krafterna till de kommande helgerna! Kan ju inte förbruka alla snygga kläder den här helgen! Med tanke på att jag bara har två plagg så *hehe* Det blir en slackerhelg nu känner jag. Skulle mycket väl kunna gå på krogen i mysbyxor om det var möjligt, men tyvärr är vi inte i Arvidsjaur nu *härliga tider det*

Hörde av pappa förresten att de låter positivt igen med jobb. Var in i torsdags med brevet från polisen (de måste ju kolla så jag inte rånat en bank eller två). Jag öppnade brevet där och blev lite orolig. Var ju nästan tomt! Sen läste jag en rad. Du förekommer inte i brottsregistret. *puh* Är ju ofrånkomligt att man blir lite orolig. Tänk om jag gjort något utan att jag vet om det liksom... Är ju lite småförvirrad så det skulle inte förvåna mig!
Men tillbaka till det jag skulle komma till. Han som var där då, inte samma som förra gången, sa att jag skulle höra av mig då jag är färdig. Sen hade han sagt till pappa att han var arbetslös från och med februari *mohahahha* och att jag (inte med 100% säkerhet att det var mig de pratade om) skulle få börja följa med på turerna till Östersund och med flisbilen och allt sånt... Hm me like! Så det är väl bara att sätta sig på tummarna och hålla näsan! Och se till att bli världsbäst på att köra lastbil på trettioåtta hundradelar!

På tal om jul förresten! Jag kom på en sak då jag pyntade (hatar att pynta). Var det verkligen Jesus/Guds/Bibelns/You name it:s mening att det var så det skulle göras? Att man ska fylla hela huset med fula tomtar som man aldrig kommer ihåg att ta bort och med annat oknytt? Eller var det Coca-Cola som kom på det? Kan sätta huvudet på att de var de, typiskt dem att göra såna saker för att få sälja mer cola!!! *onda människor*
Och alla julklappar! Vems idé var det??? Kommer förövrigt inte att köpa några, kanske en. Har inte fått något svar på vad folk vill ha så därför köper jag julklappar till mig själv istället eftersom jag vet vad jag vill ha :) *smart, smart, smart*

Min dator börjar ramla sönder. Musen är glapp och Alt Gr försvinner med jämna mellanrum eftersom den är lös. Det är pärlsocker under Ctrl och C: är full. Dessutom har jag en batteritid på -30 minuter. Alltså måste jag alltid ha laddaren i. Synd om mig. Hela mitt liv börjar falla sönder. Min Ipod slutar fungera, min telefon börjar ge med sig och nu datorn. Hur ska detta sluta? Lätt panik, vill inte behöva köpa en ny telefon eftersom jag vill ha kvar min Siemens (antikvitetsvärdet skjuter i höjden), den är vit och fin, den är min trygghet, jag vet hur den fungerar, den innehåller alla mina bilder på allt, jag kan den utan och innan och det är ju en Siemens!!! Tysk kvalitet!! Sen datorn, den har ju hängt med i fem år kom jag på häromdagen... Den innehåller också allt som jag äger och har. Alla bilder, all musik, alla spel, all info, alla texter. ALLT!! Tänk om den skulle krasha! Har den gjort två gånger pga virus, men eftersom jag är så duktig har jag löst det alldeles själv :D Den kan jag ju också utan och innan och den får inte dö!!! *snyft* Kärat ner mig i mina prylar hehe lite killvarning på det. Är väl bara de som brukar göra sånt... Fast jag har kanske lite mer manliga anlag än kvinnliga när de gäller sånt då allt kommer omkring... Skulle mycket hellre spendera en dag på tex Berners med friprovkörning än en hel dag på nån sån där stor och fancy klädaffär med friprovning och så mycket kläder jag vill... Tänk att få köra Urquattron! Åh blir alldeles varm bara jag tänker på det :) *mmm*

Dagens visdomsord:

Video meliora proboque deteriora sequor

"Jag inser det bättre och erkänner det, men jag följer det sämre"


Ett litet tillägg: Akta er för pepparkakor som heter "hjärtan" blandat med grönt te smakar de fisk... Alltså fiskpepparkakor *haha* Jag ska flytta till Kina och börja tillverka Fiskpepparkakor! De gör ju allt annat i fisk så då borde pepparkakor också passa :)

2009-12-18
12:07:38

Årsanalys
Jag har gjort en väldigt djup analys av året som varit och konstaterat följande: Det finns inget som helst gott med detta år, det har slagit alla rekord som går att slå i ett jävligt år *grattis*. Och om man nu ska leta reda på något positivt så kanske det är C-kortet, men vänta bara!!! Jag ska nog lyckas få det att gå åt helvete också. Kanske köra i diket på uppkörningen och bryta ryggraden. Låter inte helt otroligt i mina öron... Med tanke på allt annat så...
Men om jag är riktigt positiv så kan jag komma på sex olika saker som är positiva med året, även om en kan räknas som både negativ och positiv. Så man får väl vara nöjd antar jag och året är ju inte slut än! Det är ju faktiskt två veckor kvar, med en liten del pengar som får behållas.... Hittat något bättre än en bock att bränna iår... *no need for more words*
Varför är det alltid så att när man precis tror att det börjar gå bra så är det någon jäkla tomte som ser till att ta ner en på jorden igen? Kan man inte få flaxa runt bland molnen ett tag och bara låtsas som ingenting? Nej, så kan vi ju inte ha det, ner på jorden och inse att allting kan bli sämre än vad det redan är. *tackar och bockar för det*

Som jag skrev i kommentaren till Lina: Även om du har ett OS-guld eller ett världsrekord så ska du se att det inte varar för evigt. Någon mörk kväll så kommer det någon och stjäl dina medaljer eller slår ditt världsrekord. Allt som åker upp ska komma ner. *inte ett dugg negativ* Jag skyller på Newton! Det var han den J*veln som uppfann tyngdlagen så det är han som ser till att allt kommer ner igen!!! *morr*

Kallt är det också. Igår när jag kom hem efter att ha skrattat hos Hanna så var det 14 grader varmt i mitt rum. Mysigt att sova där måste jag säga... Fick några värmande meddelanden iallafall precis då jag somnat. Här är det ju bara 15 minus, i fjällen är det -30 *mohahaha* Kändes lite bättre då. Sen är "nyårsdejten" bokad också. Jag vet bara inte vem det är än *haha* Blir det Herr Daniels så vill jag inte vara med! Men jag hoppas att pojkarna inte har så dålig smak. Då får jag väl välj nån rysk eller de kanske bara har svenskar *hm* Återstår att se. Det blir nog kul iallafall. Så annandagen och nyårsafton är bokade för festande, har redan börjat uppladdningen med Lina (om än på långt avstånd). Kom också fram till den genialiska planen att det inte är någon idé att åka hem efter annandagen så jag ska tigga sängplats hos någon *flörtar lite med stadsfolket* Är ju liksom ingen idé att behöva ringa efter skjuts klockan tre på natten och sen tigga skjuts klockan tio på morgonen igen. Är det ju bättre att stanna där man är. För jag har planer på att dricka... That's it!!! Därför ska jag ta mig till systemet på tisdag (då alla andra ska dit) och köpa mig någon trevlig flaska... Kollar runt lite på systemet efter någon som inte är drucken tidigare kanske till och med...

Dagens visdomsord:

Vänta du bara,
det blir värre,
tro mig!

2009-12-17
15:29:16

Nobelpriset går oavkortat till...
MIG!!!
Jag måste var synsk och väldigt bra överlag! Hur rätt har jag inte haft den här veckan? Så när som på att köra i diket då förstås. Sa ju att det var en tråkigt vecka och mycket riktigt, idag är det torsdag och dagen är ultratråkig! Var ut till Birsta förut idag för att köpa julklappar.. eller en iallafall. Gick ju inte alls något bra eftersom de inte hade det jag sökte *slår på Birsta* Sen skulle jag kolla lite kläder eftersom jag liks var där... Gick ännu sämre. Antingen så är det jag som är felbyggd eller så är det de som har problem! Vilken storlek tror alla klädställen att folk har egentligen? A, möjligen B... Tack säger jag... Då vet jag att min nästa klädutgift kommer sluta på minst 800 spänn alltså! Mycket, mycket roligt *gråter lite lätt* Hur tänker de då? Förstår inte folk som gör bröstförstoringar... de kan inte ha kollat storlekarna innan iallafall... *suck*
Köpte mig en ny Ipod iallafall... Min dog igår... Försökte ladda den, men det hände inget. Den dog på vägen hem igår efter jag varit till stan och sen så vägrade den starta igen. Stackars liten. Köpte därför en ny rosa Shuffle. Får vi se om den håller lika länge som min gamla vän. Dessutom är det något fel på min telefon. Det går inte att skicka meddelanden!!!! Inse vilken panik jag har. Det är ju min livlina till resten av världen. Tur världen är i fjällen i helgen. Inte ett dugg avundsjuk, inte alls *morr* JAG VILL OCKSÅ!!! Uscha så avundsjuk jag är, tänk att få åka massa skoter och skidor och ha allmänt kul. Vad ska jag göra i helgen? Se på alla serier och filmer brorsan har?? *wehe* Bitter, bitter, bitter, bitter...

Hade körlektion igår också... tre timmar blev den drygt. Kändes verkligen inte som det. Körde dock runt hela sundsvall. Först Södermalm, till Nacksta, till stan, till Haga, till Birsta, till Bergsåker, till Stavreviken, till Kvissle och så tillbaka till Gärde. Men kul hade jag! *haha* Vet inte om det var så mycket "så här kör du en lastbil" var mest bara massa snack om jul, bilar, idiotiska människor, min allmänna dumhet, min ironi, hur man roar sig och rökning. Klockrent! Nästa lektion är på tisdag... Lika lång som dagens lektion, fast något tidigare. Jag kan hålla på med körkortet för resten av mitt liv *haha* ;)

Dagens visdomsord på beställning:

Det är inget fel på din surdeg
för att den luktar lite mysko i början.

2009-12-16
11:14:25

Årets tråkigaste vecka?
Förmodligen den tråkigaste veckan på det här året försöker jag genomleva just nu. Har verkligen inte hänt något extraordinärt, förutom att det snöar och jag har kommit fram till att jag är dummare än vad jag hoppades på. Det är ju iallafall "snöstorm" ute så det kanske händer något spännande på körlektionen, typ att jag kör i diket eller något dylikt *wehe* Men jag förväntar mig inga stordåd...

Men snön innebär iallafall att det snart blir skidföre, vilket ju är superbt! (heter det så?) Jag ska satsa på många långa mil innan det här året är slut. Två pass om dagen är mitt mål oavsett dag. Vi får se hur många timmar det håller. Kan ju alltid börja med att missa träningen ikväll hms... Verkar ju lite mörkt på den fronten just nu eftersom jag beräknas vara tillbaka på körskolan vid fem, halv sex. Träningen börjar halv sju. Bussen hem 20 minuter, från kvissle och hem 15-30 min, äta 6 min, klä sig 2 min, åka till träningen 25 min. Vad är klockan då om vi säger att jag är färdig på körskolan fem? kan vara på träningen tidigast 18.50 då alltså. Kan funka...

Var ute och sprang igår också eftersom jag hade sån fruktansvärd ångest över att inte ha tränat på hela helgen. Planerade att springa runt juniskär eller gena och ta nätvägen. Det snöade väldigt mycket och de hade inte plogat. Då jag kom till killingskärsvägen insåg jag att jag inte orkade springa uppför backen till Juni. Så vad gör logikens mästare då? Svänger av mot killingskär såklart! Blev alltså till Berga och sen genom skogen tillbaka. Utan våtsockar... Alltså så sprang jag typ 5 kilometer längre (jag hittar inte så bra kanske ska tilläggas) för att slippa en backe på cirkus 200 meter. Logiskt... Brände 1155 kalorier iallafall! Alltid något för min dumhet :)

Har som vanligt ett väldigt stort problem, förstår inte hur jag lyckas hitta nya problem varje vecka... Veckans problem är mitt sug efter whisky iallafall. Funderar seriöst på att gå och köpa mig en flaska och sen sätta mig med datorn, hårddisken och en bra film/serie. Sen sitta där tills det är slut på både whisky och filmer/serier... Men skulle vara trevligare med sällskap, fast det är ingen som fattar mina vinkar eller så vill de inte fatta :) Jag förstår dem!

Dagens visdomsord:

Det går att misslyckas med allt!

2009-12-14
19:16:21

Man har inte roligare än man gör sig
Därför jag har skittråkigt ;)
Tillbaka i tråksvall igen... Ingen snö, mörkt, kallt och tråkigt... Ungefär som när jag åkte med andra ord. Har dock fått med mig brorsans externa hårddisk, så eftersom ingen vill umgås med mig *snyft* så umgås jag med den! Ska kolla massa film och ännu mer serier :) Med början snart!

Kom hem idag och trafiken flöt mycket bättre idag än då vi åkte ner. Fick häng på en SAAB på vägen mellan sala och gävle, tyvärr så hamnade vi bakom en segkörare och eftersom SAABen var för seg i starten så körde jag om honom då det blev tvåfiligt. Han hängde med genom första dubbelfilen, sen så försvann han. Vet inte om han inte vågade hänga på eller vad som hände. Fortsatte ensam istället. Är trevligt med sällskap på vägen dock... Tog rygg på en annan SAAB senare, han försvann på något mystiskt sätt. Han kom senare då jag stod och tankade i Myre, hms hur gick det till?
Var in en sväng i Örebro igen och kollade graven och sen åt vi. Någon ond människa hade flyttat på min ängel! Jag överväger att sätta in ett överfallslarm på den. Så fort någon tar i den så börjar den skälla! Mycket bra idé om jag får säga det själv.

Har försökt i en veckas tid att bjuda in mig på whisky, men det verkar som jag är lite för kryptisk... Ja, nykteristen vill ha sprit... Jag är bara deltidsnykterist, alltså när det passar mig. Just nu känner jag att whisky skulle passa mig väldigt, väldigt bra... Men ingen bjuder mig på det. Jag kan ju inte sitta själv och dricka, det är ju lite alkholistvarning på det känns det som.... Från nykterist till alkholist *haha*
Jag ska jobba på det... Var så säker! Jag lyckas alltid med allt, även om det inte alltid verkar som det...

Jag fick tag i mina skor i Göteborg iallafall, var ju därför jag åkte dit. Träffa brorsan trodde ni, HA! aldrig! ;) På första affären stod de och väntade på mig. Så jag kunde alltså sitta inne resten av helgen och äta lussekatter, men gjorde jag det? NEJ! Utan jag följde med på alla dumma äventyr, runt, runt, runt. Har inte en aning om var vi har varit, förutom på liseberg. Som förövrigt var ganska trist och kallt... Så jag åkte drygt 180 mil tur och retur för något som jag hittade på en gång. Gud, vad jag är bra! De skorna kommer följa med mig i många långa år hoppas jag. Sjukt bekväma var de också!

Dagens visdomsord är inte ett visdomsord utan en gåta:

Vem säger: Kör om rutt, kör om rutt?Svaret döljer sig i följande text om ni klarar av att hitta den och tyda den vill säga. Är ju ganska bra på att gömma gpstanten i allting, så den som hittar svaret ska få en nyårspuss av mig. Kanske... Beror på vem som hittar svaret. Jag ger ju inte ut pussar hur som helst, speciellt inte till de jag känner, Johanna. Nej svaret var inte det. Var god försök igen säger tanten i luren. Blev det mycket nu? Blev till och med jag lite förvirrrad *hehe*

2009-12-11
17:36:09

In el Göteborgo

Kom precis fram till Göteborg och brorsan... åkte 07.27 imorse och var framme 16.50 cirkus... alltså ganska bra jobbat om jag får säga det själv... medelförbrukning 0,5 litern/milen... mycket duktigt!!! Stannade till i Örebro för att äta på Eurostop as usual... sen på graven för att ställa dit lyktan och ängeln. Blev riktigt bra. Tyvärr var de inte färdiga med gravstenen än så någon sådan var inte på plats :(
Fortsatte till Göteborg efter ett stopp på ca 1,5 timme i örebro eller kanske två jag vet inte riktigt... var  bra flyt på trafiken också om man bortser från den bit där det var lite trafikstockning och gick i 50 på 100 väg... Skulle dessutom köra om en lastbil... och vad gör idioten??? Kör ut framför mig! Hatar verkligen sådana människor! Inse att din fullastade lastbil INTE går lika fort som min bil!!! Dumma, dumma, dumma människa! Jag körde om honom väldigt aggressivt senare och blinkade extra mycket, bara för att...

Mamma satt hela vägen och oroade sig för att vi skulle köra genom Göteborg, jag satt hela tiden och sa att andra människor klarar ju det så varför skulle inte vi göra det. Jag körde... När vi började närma oss på E20 så tyckte hon att jag körde om massa bilar och körde som om jag gjorde det varje dag. Jag svarade att det är ju bara att följa skyltarna. Det gick utan problem ända tills vi kom till dne sista rondellen, den var felbyggd enligt mig.. Var en refug i mitten, eller som jag råkade säga till körläraren då jag körde senast: Centrifug :) haha han kommer terra mig för det för resten av mitt liv nu! Ja hur som haver så var jag på väg att krocka med en gubbe där, jag log och han svor hehe "Turista, turista!" Överlag gick det lugnt och sansat... jag höll hastighetsbegränsningarna ganska bra om jag får säga det själv... max tio över, förutom vid omkörning såklart... bättre att det går fort än att bara jag hinner om...

Ser fram emot nästa vecka också... fick lovande planer igår, så det är bäst att de fullföljs också hehe
Mitt abbonnemang fixade till sig inatt också, precis när mina pengar tog slut, jag kan det här jag!!!

Nu ska jag försöka vara social resten av helgen eftersom mina prydnadspumpor dog igår :(

Dagens visdomsord:

Bara för att du är större än mig
betyder inte att du är bättre!

Centreringen funkar inte här heller!! Kassa datorer!


2009-12-10
15:47:21

Torsdag=tråkdag

Är en allmänt tråkig dag idag känner jag. Sitter i och för sig just nu och ska agera träningsoffer åt Lina mitt ute i skogen. Men jag hade planer för gårdagen, men det gick i stöpet... Jag tycker inte om sånt. När jag planerar saker i mitt huvud så tycker jag ju om att de blir så. Så belv det inte igår, satt hela kvällen och väntade på att det skulle ske, men icke sa nicke! Slutade istället med att jag spelade BG mot mig själv som vanligt... jag vann kan jag tillägga. *oj vad jag är duktig*

Idag var jag iallafall ut till Gubbarna i Skogen och det gick inte helller som jag förväntade mig. *baka* Jag får väl se hur det går med allt. Sitter och rullar på en boll just nu... ganska bra träning tror jag :)
Mitt nya abonnemang börjar funka på fredag, alltså imorgon!!! *wehe* Äntligen behöver jag inte fundera på pengar gällandes telefonen iallafall.... Behöver jag bara fundera på om telefonen fungerar överhuvudtaget hm...

Åker till Göteborg imorgon tidigt, tidigt på morgonen vill int! Vill åka till fjällen och åka skidor... fast det kanske var nästa helg, hm... Funderar på om jag ska bjuda in mig själv på en skidresa... Vem skulle inte vilja ha med mig på en sån??? Jag kan köra när som helst på dygnet eftersom jag är nykter (dock inte hela tiden), kan laga mat, städa och sen så är jag ju sjukt bra sällskap! Bara det liksom!!! Ska nog ta och överväga det där jag *hahaha*

Nu ska jag börja låtsas att jag kan något och visa hur stor och stark jag är :)

Dagens visdomsord:

Ett elddon och en jättehund är bra att ha i farans stund!

Centreringen fungerar inte...


2009-12-09
14:15:51

Eftertänksam...
Har gått från total panik till extrem förbannelse på bara 24 timmar. Starkt jobbat måste jag säga! Igår satt jag och funderade över att dra till Thailand, idag sitter jag och svär över AMS och all annan skit... Förstår inte hur det där stället tänker. Varför kan de inte bara låta mig ta mitt körkort i fred? Måste de hålla på och skicka mig på all skit de kan hitta och sen kräva att jag ska söka 200 jobb varje dag. Idiotiskt... Ska ta mig ett snack med Gubbarna i skogen och se till att få ett jobb så jag slipper hålla på att jävlas något mer.
Morgondagens uppgift blir därför: Åka till Gubbarna i SKogen, hämta färgen till bilen, fråga varför det inte fungerar som det borde med lampan och agera offer till Lina, sedan blir det mammas pojkar och därefter hem och sova antar jag. Måste packa också! Drar till Göteborg tidigt på el fredag... Snabbsväng förbi Örebro och fixa lyktan och ängeln och sedan vidare neröver. När det gäller eftertänksamheten så har jag äntligen lyckats åstadkommit den. Kommer därför tacka nej till Thailand eftersom jag börjar bli gammal och inser att man måste leva då man kommer hem också. Ska därför skaffa ett välbetalt jobb så jag kan åka till Japan istället :)

Har idag varit effektiv och redan hunnit suttit och svurit på AMS och spenderar några timmar på körskolan. Funderar nu på att dra ut på ett intervallpass eftersom det saknas lite rött på veckans stapel över träning.

Blev förmodligen stämplad som idiot på AMS också av alla andra som var där. Satt och kollade ut genom fönstret hela tiden, skrattade lätt ironiskt för mig själv, suckade högt och tungt var tredje minut, kollade maniskt på klockan, rörde konstant på benen och ändrade ställning lika ofta som jag suckade... Jag var less, förstod inte vad jag gjorde där och tyckte de var idioter, räcker det som anledning???

Sitter nu och förbannar andra människor som tror att jag tänker göra som de vill. Sånt tycker jag inte om. Därför blir det bara att jag känner för att vara ännu otrevligare än vad jag redan är... Om man kunde få andra människor att höra hur hårt man trycker på tangenterna när man skriver så skulle jag vara glad :)
Igår hade jag iallafall en trevlig kväll och uppskattade den högt. Mycket tillfredställande när man hittar en skön balans med personer. Det får en att slappna av...

Nu ska jag ge mig ut i mörkret och springa... kommer bli jagad av en björn och ramla över alla stockar och stenar jag hittar. Kommer bli jättebra! :D

Dagens visdomsord:

Försök inte att hålla dig på säkert avstånd
för att se vad som händer
och försök inte var säker innan du tar steget
Vad du ger ska du få igen
Även om det ibland kommer från ett oväntat håll.
Paulo Coehlo
"Häxan från Portobello"

2009-12-08
12:29:56

Vad har jag gjort???
Satt igår och sökte några jobb, eftersom jag måste söka fem stycken före den 15 december. Sökte bland annat som inventeringspersonal och reseledare.... Kollade precis min mejl och sitter nu och skakar lite smått *hehe* Jag fick svar från reseledarjobbet... De tyckte att det var bra att jag varit involverad i föreningslivet, men att det var synd att jag inte har någon reseledarkurs. Därför erbjuder de mig en och sedan ett jobb. Oj, hur blev det nu? Så konstigt allting blev... Vad gör man då??? Åker till Thailand i ett par år eller tackar nej och stannar kvar i Sverige? Jag skakar och funderar... Kan inte säga annat än att det känns riktigt spännande, samtidigt lite hemskt. Jag har ju bara varit utomlands en gång och då var jag till Kina. Jag kan inte sluta med mitt nervösa skrattande *oj*

Som jag sa till Hanna, det är när man inte anstränger som det händer saker! Shit alltså, jag som sa till mamma och pappa igår på skämt att jag kanske får jobbet och så åker jag dit och kommer hem som muy thai mästare *nervöst leende* Jisses, vad f*n hände??? Man lägger sig på kvällen arbetslös och vaknar med ett jobb på andra sidan jorden. Tokigt det kan bli :) Men jäkligt kul! Älskar ju Asien så varför inte... Har inte direkt något som håller mig kvar här. Skulle vara ganska skönt att dra iväg och verkligen börja om igen. I Thailand dessutom! Satt och pratade med kuratorn om det för några veckor sedan. Att jag gärna skulle boka en enkelbiljett till random place i Asien och sen bara vara där. Så kommer det här upp, jag säger som jag sagt förut: Tomten däruppe är f*n inte dum alltså!

På tal om att sova så somnade jag som en klubbad säl klockan 22.15 igår. Vaknade inte ens av meddelandet jag fick 22.33. Upptäckte det imorse, var två stycken dessutom. Så därför var jag snäll och svarade på dem klockan 06.01 imorse :) *vänliga klubben*
Var alltså klockan 06.00 jag vaknade imorse och inte kunde somna om. Så jag låg kvar i sängen och såg på film. Därför hunnit sett tre filmer nu på morgonen. Jag är effektiv då jag vill!
Men vad skrev jag i ansökan som var så bra??? Sjukt...
Men så sinnesrubbad. Hur gick det här till? Kan inte släppa det! Vad gör jag med körkortet då? SKa jag se till att fixa det innan och så har jag det också? Kursen skulle börja i januari. Undrar när jag blir färdig med körkortet... allt som allt i februari tror jag... Men ojdå... hm... nu blev jag förvirrad... Är ju ruskigt sugen alltså... Bäst att börja träna då så jag kan lulla runt i bikini *som om det kommer hända!* Thailand är ju typ varmt... hm... HJÄLP!!!

Dagens visdomsord:

Där du anar det minst finns det bästa

2009-12-07
16:18:44

En bok?!
Jag är förvirrad och lite småtrött eller nåt idag. Har gått och burit runt på diverse märkliga saker hela dagen utan att riktigt förstå hur de hamnade i min hand. Kom på mig själv med att bära runt på en bok. Skulle egentligen ha en penna. Det går bra för mig!

Jobbar stenhårt på att hitta min fem jobb för månaden också. Det går mindre bra. Har lyckats snoka upp tre varav ett har jag hittat på alldeles själv, alltså inte på det sättet. Företaget vet bara inte att de behöver mig, så jag har meddelat dem att de behöver mig. Försöker hitta två till. Hittade just ett jobb som Bananförsäljare *haha* Chiquita är mer än bara bananer! Tror inte jag ska söka det jobbet, kommer inte bli något bra. Sökte på arbeten i Sundsvall, men slutade på arbeten i Malung och Ö-vik. Hur gick det till? Fast vänta nu, jobba åt Chiquita måste innebära att jag kan gå runt och sjunga på deras sång hela dagen utan att bli utstirrad av fel anledning!! "Chiquita bananas are here..." Ska inte fortsätta eftersom min version inte är som deras *hehehehe* Upptäckte dock ett stort fel med den anställningen: Västra skåne, Jönköping/Norrköping, Karlstad/Västerås och Norra Stockholm. Det är ju inte här...
Jobba i Thailand kanske! Why not... why not...

Hade högflygande planer för dagen, men det slutade med ingenting. Eller ett väldigt skönt distanspass blev det i och för sig. Men jag planerade att åka in till stan och fixa allt som skulle fixas. Klockan ringde dock inte, eller så var det jag som sov för hårt och missade den. Spikmattor är inte alls så bra som det påstås! Jag somnar inte på kvällen av den, men jag vaknar väldigt sent av den! Blivit något fel där tror jag. Sen så är den inte alls så där hård och vass som jag skulle önska att den var, tycker den är lite för mjuk och skön att ligga på. Stal mammas och låg på när jag tittade på en film igår kväll. Tjuvade även kudden. Skulle vilja ha hårdare och vassare taggar. Den här glömmer man ju bort att man ligger på, märks på ryggen då man reser sig upp, men är alldeles för mjäkig i hårdhet. Vet inte riktigt heller vad det är tänkt att man ska få ut av det. Ska det vara lugnande, uppfriskande, healande eller vaddå? Jag fattar nada av spikhysterin. Får tillverka mig en egen av 7" spik *ler stort*

Räknas det som onyttigt att äta kex om de har fullkorn i sig? Eller kan man komma undan med det? Dagens stora fråga...

Dagens visdomsord:

När som helst – och var som helst –

Kan en liten narr med långa åsneöron

Och pinglande bjällror komma skuttande.

Han ser oss i ögonen och frågar: ”Vilka är vi? Varifrån kommer vi?”2009-12-06
17:47:43

Så här är det...
...att min syster är en bra syster det!
Nu ska jag följa hennes råd och sen ska allting bli så bra så bra *tralalalala* :)

Håller på att planera för veckan. Träning, träning, träning, teori, teori, teori, ett tråkigt möte, en flört med försörjningsstöd, köpa gravlykta, packning, Mammas pojkar och så avslutar vi veckan med en tur till Göteborg. Ska där shoppa mig ett par skor och förhoppningsvis en gi. Fast min vita är ju ganska fin och eftersom jag är så kass så passar den ju ganska bra också. Är ju lätt att visa avskräckande exempel. Bara peka och säga: "Ser ni henne i vitt? Så ska man inte göra!" *haha* Självironi av högsta klass!

Läste just en annons som gick något i stil med:
"Like a honest man?
Zoonek (eller nåt sånt) allows you to socialize with like minded people."
Hur tänker de där? Tänk om jag är ärlig och söker någon som är raka motsatsen till mig. Då blir det ju fel... *hm* De bara gör en generalisering av att alla söker någon som är ärlig och att man vill ha någon som är som en själv.
I och för sig så brukar ju annonserna inte vara så genomtänkta över huvudtaget så det kanske inte spelar så stor roll. Dessutom så är de ungefär lika bra på att stava och göra särskrivningar som en kratta. Jämnar ut sig med andra ord :)

Har hittat en ängel som jag ska ta med mig och sätta på graven tillsammans med en gravlykta. Förhoppningsvis så är gravstenen på plats när vi åker ner... Kom att tänka på det där med att smycka gravar då jag råkade hamna på någons blogg. Hon hade massa bilder på en grav för hennes son/dotter. Det var mycket, mycket saker på den graven. Leksaker, blommor, änglar, björnar osv. Har lite svårt för det där jag. Tycker att det ska hållas ganska enkelt. Så helst skulle jag endast vilja ha blommor (plantering), en lykta och en eller kanske två minnessaker. Befarar att så inte kommer vara fallet. Så därför planerar jag att göra min sida/alla andras sida. Så jag kan ha min ängel och min lykta på "min" sida så får de göra hur de vill på "sin" sida... För det är ju tyvärr så att alla måste få göra som de vill och därför så får man väl mötas på mitten antar jag. Även om jag har lite svårt för att vika mig i vissa lägen, men jag inser vilka fighter som inte är värda att ta.

Dagens visdomsord:

Ad acta

2009-12-05
19:06:46

Börjar i botten och slutar på toppen?
Var till syrran igår på inflyttningsfest. Var nog inte det bästa sällskapet är jag rädd för. Så förlåt till alla som var där, var inte min mening att sabba festen. Blev bara lite mycket snack om barn och vad alla andras barn kan och inte kan göra. Det sliter lite på en att höra för mycket av sånt känner jag. Kände redan då jag vaknade på morgonen att det skulle bli "en sån dag", men försökte att vara positiv, gick relativt bra. Fick bara två utbrott och tyckte att jag började hämta upp humöret. Men sen dalade det, katastorfalt mycket. Kände mot slutet av kvällen att det var kört. Mådde inget vidare bra, så tack gode Gud för att jag inte drack! Då skulle jag antingen ha kastat någon från balkongen eller låst in mig själv i förrådet med en flaska rent. Nu lyckades jag hålla en relativt bra kontroll på mig själv iallafall. Fixade dessutom toaletten eftersom de stora starka karlarna inte klarade av det *hehe*
Hade jag varit på mitt "vanliga" humör så skulle det varit väldigt roligt, men nu var jag ju inte det så jag förstörde ganska radikalt för mig själv. Men jag tycker ändå att det var klart godkänt. Vänta bara till nästa gång då jag ska satsa på att ha humöret på topp!

Ska ut med Lina och Hanna ikväll. Funderar på Stadshuset, men vem vet vart kvällen slutar. Eller kvällen kommer sluta på MAX, det är redan bestämt. Har en dubbeldejt där klockan 02.00! Eva-Sofie är i stan!!!!!! Den chansen kan man för hela sitt liv inte missa! Var ju hur länge som helst sedan vi sågs. Gud saknar henne något enormt! Kanske ska dra till kasinot istället, det var dit hon skulle. Men då måste man ju typ spela eller nåt sånt dumt... Nej kör på MAX istället! That's the place to be! Vi kommer bli utkastade, har ju liksom hur mycket som helst att ta igen! Alla snygga Audibilar hon sett och alla snygga tyskar och åh, jag längtar! Ojojoj hon vet ju hur jag går igång på Audi, så det kommer inte bli nådigt! Hon ringde idag och sa att hon sett en vit och fin en.. Tyvärr hade hon inte tagit någon bild av den och skickat. Jag svor åt henne :)

Jag får se till att få upp humöret ikväll, känns lite bättre, inte tillräckligt, men lite... Alltid något iallafall, får väl se vad det är för snyggingar ute. *hehehe*
Herregud jag måste ju se till att rycka upp mig. Life's a bitch... Så det är väl bara att gilla läget och övertyga sig själv om att man är störst, bäst och vackrast. Med andra ord täcka alla speglar och stjäla den största flaskan vodka man hittar.

Dagens visdomsord:
Luktvioler

Ni är blyga, spröda och blå –

Små systrar. Det är jag också.

Himmelens mästerverk ni är –

Små vänner, likheten slutar där.2009-12-04
12:02:46

En gnutta tragisk, men bra ändå
Jag tror jag börjar få problem: Jag sitter och pratar med mig själv (har jag ju alltid gjort i och för sig), Men jag diskuterar med mig själv och svarar som om det vore någon annan jag pratar med. Jag blir glad då posten kommer. Jag kommenterar till mig själv; "En trevlig postgubbe det där!" Jag sjunger falskare än vanligt. Jag gör egna senarion i mitt huvud om allt möjligt. Sen när det blir precis tvärtom blir jag förbannad för att jag aldrig får som jag vill.
Lite sinnesrubbad om jag får säga det själv. Kan ju börja fundera om det inte vore en bra idé att boka ett rum på Sidsjön trots allt. *hehe*

Hur som helst så får jag väl sitta med mina konstigheter, så länge jag håller dem någolunda för mig själv. Börjar jag som syrran vet jag att det gått för långt. Fast jag brukar ju i och för sig skratta åt mig själv då jag går på stan eller sitter på körskolan. Är det försent då? Märks när det kommer tre män i vita rockar och hämtar mig *haha* "Jag glömde min telefon!" *åh, en sån dag*
Stackars människor som ska behöva umgås med mig idag. Känns som att jag har en såndär dag då jag växlar mellan totalt oförstående humor till fly förbannad på alldeles för kort tid. Skojigt!
Hade diskussionen igår om när man vet att man börjar bli gammal. Jag insåg just att hela min dag räddades nu när posten kom för att ett: Brevbäraren plingade på för att ge mig posten i handen (blev tokglad!). Två: Land kom! Läsa kontaktannonserna och skratta!! Tre: Råd och Rön kom! Mycket intressant läsning. Är man gammal då? Eller bara patetisk? *haha* Åh jag älskar mig själv ibland! Dessutom sitter jag med min literstora kopp och dricker mitt gröna te. Hej och hå...
Nej jag är inte gammal, jag är bara tragisk!

Hade ju min första körlektion igår förresten! Gick bra tror jag, vet inte om han sa så bara för att vara snäll eller hur det var. Men jag lyckades med det jag skulle göra iallafall och lärde mig växlarna på en gång i princip. Var ju inte så svårt! Har bara inte lärt mig hur bred bilen är än. I en personbil så ser man ju hela vindrutan, men det gör man inte i lastbilen då man fokuserar för mycket på mittlinjen. Vilket jag fick höra ett par gånger. Kollade då sidospegeln och insåg att jag hade fem cm kvar tills jag skulle ner i diket *ops*
Men det kommer! Jag är ju en naturbegåvning i allt så ;)

Läser just nu en så klockren kontaktannons: ...gillar vin och sprit i mindre skala, systembesökare tre gånger under 2009. Hur ska man tolka det? Att han köper ALLT på en gång och bygger upp värsta lagret eller att han gått på systemet och köpt en (1) flaska vin tre gånger i år?
Jag läste en annons för några veckor sedan som var lite roande. Den gick något i stil med: "Efter endast svar från ensamstående, sjukskrivna småbarnsmammor gör jag ett försök igen. Jag tror att du finns där ute..." I Land dessutom! Trodde det bara var bönder som läste den. Ja, jag hoppas han hittar sin dröm där. Även om det känns lite som en long shot... Fast vem vet. Läser lite annonser nu och då om alla som är vältränade, blonda, smala, attraktiva osv. Sen om det är så eller inte det är ju en annan sak. Som jag och Hanna sa härom dagen: Den som myntade uttrycket "Skönhet sitter på insidan" var förmodligen ful som stryk och fick med sig alla andra som var det också. Snacka om att lura en hel värld! Fick dem att tro att det räcker med att vara fin på insidan. Fast i dagens samhälle så vet vi ju att du inte kommer vidare långt på det. Tyvärr...

Skulle behöva ta en tur runt Juniskär igen känner jag. Men det är ju så grått! Vråltråkigt väder ute, men det spelar ingen roll. Måste ut ändå...
Blir Härnösand i eftermiddag, sen inatt vet jag inte. Åker väl hem som det ser ut just nu. Imorgon vet jag inte heller hur det blir. Avskyr att inte veta innan. Jag gillar att planera och nu är det inget som helst planerat. Jag får helt enkelt planera allting i mitt eget huvud och sen låtsas att det blir så.

Måste kolla upp ryggen, kotan ligger inte rätt känner jag, en ganska djup grop har det blivit... Kände av det då jag sprang igår. Måste lära om då det gäller skador, det är bättre att kolla en gång för mycket än en gång för lite, eller inte alls som jag lever efter...

Dagens visdomsord:

Tuam ipsam vive vitam, quia tuam ipsam oppetes mortem2009-12-04
00:17:25

På begäran!
Har nu averkat ännu en dag. Med mycket panik och en hel del tillfredställelse. Kan slappna av nu, kanske, och förhoppningsvis sova relativt tidigt ikväll. Säger jag klockan 23.19 *haha*
Hade, som vanligt, en diskussion med Lina kring pojkar och beteende överhuvudtaget.  Hon sa ikväll att hon ville vara mer som mig så jag ska försöka göra en sammanfattning om vem jag är. Så kan du plocka ut de delar du känner att du vill ha, Lina. Jag vet att det är mycket som du nog inte vill ha.

Så här är jag:
 • Stakar ut min egen väg. Trots att människor kan garantera att det finns en bättre väg, men jag vill gå min egen väg, vem vet den kanske är bättre.
 • Gör på mitt sätt. Oavsett vad det gäller så gör jag saker på mitt sätt, man måste ju prova sig fram...
 • Egoistiskt tänkande vid rätt tillfälle. Jag inser då jag måste tänka på andra, men det är trots allt mig själv jag ska leva med, så det är mig jag måste tänka på i första hand.
 • Är inte rädd för att sticka ut. Känner jag för att göra något på ett visst sätt så gör jag det.
 • Envis. Tyvärr kanske lite väl envis ibland ;) Jag har alltid rätt *haha*
 • Är öppen för allt! Det är otroligt viktigt. Jag låser mig inte vid trygghet. Jag är trygg i mig själv och det räcker långt.
 • Känner mig själv. Jag vet precis hur långt jag kan pressa mig själv (i träning).
 • Inte rädd för att chansa. Man måste våga för att vinna, det kan kännas svårt, men blir ganska ofta bra.
 • Trygg i min kropp. Jag tvekar inte över mig själv, jag är inte perfekt i mycket, men jag vet att det inte spelar någon roll för rätt personer.
 • Självförtroende. Ibland finns det där...
 • Tvekar (nästan) aldrig. Jag tvekar sällan för även om det inte blir något av något så ger det mig erfarenhet och nya bekantskaper. Alla erfarenheter är bra erfarenheter.
 • Inte rädd för att be om det jag vill ha.
 • Avläser folk. En mycket användbar egenskap vid nya bekantskaper. Så man bla. vet vad de tänker om en.
 • Benägenhet att dölja saker. Behöver ingen förklaring.
 • Utan fruktan. Fruktan gör bara att man missar fantastiska saker.
Eftersom jag är som jag är så är jag inte rädd för att ställa frågor. Vill jag veta något så tar jag reda på det, framförallt har jag ställt frågor till alla killar jag mött om hur de tänker. Vilket har lett till nya erfarenheter och visdomar (heter det så?). Men det man framförallt ska tänka på är att ta chansen då chansen ges, vad har du att förlora på det? Och försök inte att spela för svårflörtad, Lina. Det blir bara fel, då kommer du tillslut se tillfället gå dig förlorat för att du inte var öppen med vad du ville. Det är bättre att lägga alla kort på bordet och helt enkelt fråga vart ni står (du vet vad jag menar). Antingen så får du ett positivt eller ett negativt svar. Oftast så öppnar det för något nytt, något nytt kan leda till något annat, som kan leda till något annat. Du vet aldrig förrän du provat. Det som inte fanns där från början kanske växer fram, det är oftast det som blir det bästa.
Jag lever efter orden: Jag är öppen för allt och det jag inte provat kan jag inte uttala mig om.
Du måste våga för att vinna. Det är så simpelt, så det är bara att köra! Du vet ju själv att det du ångrar är det du inte gjort, även om det du gjort orsakat djupa ärr, men ärren går att glömma. Brist på erfarenheter går däremot inte att glömma, för det finns inget där. Du har inget att jämföra med och inte heller något att göra bättre.

Du måste fråga dig själv från sekund ett; "Vad är jag ute efter?" Det är bara du som kan svara på det och det måste du bestämma själv. Att spela för svårflörtad från början kan leda till att motparten tappar allt intresse för han tror inte att du är intresserad. Lägg dig på en lagomt svår nivå. Svara på de meddelanden/telefonsamtal/andra grejer du får så fort du kan. Om du inte vet vart han står så säg hur du känner. Känner du att du inte vågar ta initiativ så säg det: "Jag vet inte hur du känner, men jag skulle inte ha något emot att hitta på något kul nån dag. Vad säger du? Några idéer?" På så sätt är du drivande, men ändå inte drivande. Du lägger avokadon i hans kasse så är det upp till honom om han vill göra guacamole av den, om du fattar vad jag menar...

Lev livet medan du har ett liv att leva!

2009-12-03
11:57:26

Högflygande planer
Rotat fram all gammal bra musik ur lådan längst ner i garaget. Lever mitt liv i en låda... Bara det är relativt deprimerande, att sedan lägga till att jag lever mitt liv på 11 kvm och är tvungen till att umgås med människor 24 h om dygnet gör det än mer deprimerande. Har inte så mycket att välja på än att lära mig jäkligt fort. From nu blir det intensivt, jag måste bli klar med körkortet pronto... Så jag ett: Kan slippa de där jäkla försörjningsstöd. Två: Skaffa ett jobb. Tre: FLYTTA!!! Punkt tre är ju utan tvekan den som väger tyngst. Var in på Lev och Lik (lek) igår och hittade så mycket som jag vill ha. Kommer göra en totalutrensning av all gammal skit då jag flyttar. Jag kommer gå lös på Lev och Lik (lek) och köpa allt som jag vill ha... Alltså en Laughing Buddha, en Zen-trädgård, massa lampor, en drake, en groda och massa andra suspekta saker. Mamma frågade vad jag skulle göra om jag träffade någon som inte tyckte om asiatiska grejer. Jag svarade att då är det bara för honom att gå! Jag kommer inte göra mig av med de sakerna då jag äntligen köpt dem. Kommer bara utöka med ännu mer grejer. Ska satsa på att inreda min blivande lägenhet i form av ett kinesiskt/japanskt tempel. Kommer man och hälsar på mig får man lära sig att äta med pinnar och dricka grönt te... That's it! Passar det inte sällskapet så är det väl bara till att låta bli att komma eller sitta utomhus. ;) Precis som killar har en benägenhet att köpa "leksaker" har jag en benägenhet att köpa andra saker. Så jag satt här om dagen och kollade på olika katanor (svärd)... Hittade några som var helt okej. Så det blir bara att införskaffa, därför att jag behöver minst ett för träningen och för att de är snygga att titta på. Ska se till att skaffa mig en miniupplaga av terrakottaarmén också. Är lite vrickad så det är väl knappast något som överraskar någon. Sen det absolut viktigaste är ju meditationsplats! Ska se till att skaffa mig ett hörn där jag kan fixa till det. I och för sig är jag ganska flexibel då det gäller meditationsplatser, men kan nog vara ganska skönt att ha ett speciellt ställe, kanske jag lyckas bättre.


Dagens visdomsord:

Gå och köp dig en stor röd hatt med vallmor på – det borde pigga upp dig.

Ja – köp den och avsky den.2009-12-02
23:48:38

Livet
Livet

Coca Carola

Berusad och galen kom man hem en lördagkväll

Slog upp en stor whiskey och tänkte att nu blir jag snäll

Det var ingen som visste då

Visste att han satt där

Han satt där bersuad som satan själv

Berusande kär

Han tände en cigg och häpna över eldens glans

Han hade sett den förut men det var någon annanstans

Det var ingen som hörde på när han sjung sin melodi

När han sjung en liten sorglig sak om livet som fri

Livet förändras och livet tar slut

ibland går man fort fast ibland går man ut

Men lever man lyckligt med dagen i sin famn finner man att nyckeln den går till sin egen hamn

Han drömde om dagar och nätter i en annan tid

Han rökte och drack när han somna ifrån sitt liv

Det var ingen som märkte när när han somnade bort

Men det första man tänkte när solen gick upp vad livet är kort

Livet förändras och livet tar slut

ibland går man fort fast ibland går man ut

Men lever man lyckligt med dagen i sin famn finner man att nyckeln den går till sin egen hamn

Elden den spred sig tog tag i hans dimmiga själ

Dansade sakta en vals i ett vackert sken

Och han levde i fyra dag på intensiv och akut

Och av elden fanns bara askan kvar livet var slut

Livet förändras och livet tar slut

Ibland går man fort fast ibland går man ut

Men lever man lycklig med dagen i sin famn finner man att nyckeln den går till sin egen hamn

 

http://en.tunesbag.com/music/Coca+Carola/345371-dagar-kommer/3846069-livet.html

Ja, jag är fortfarande ett pucko...