Sine metu

2012-04-24
13:07:02

Bara en katt...
Hittade den här på katteprat.no och det är ju så sant!
Av og til sier folk til meg: "Opp med humøret - det er "bare en katt"" eller "Det er mange penger for "bare en katt"". De forstår ikke den reisen jeg har gått i gjennom, de timer jeg har brukt, og de penger som er involvert i "bare en katt". Noen av mine stolteste øyeblikk har vært med "bare en katt". Mange timer er gått hvor mitt eneste selskap var "bare en katt". Noen av mine sørgeligste øyeblik...k har vært som følge av "bare en katt", og de dager i mørket når jeg har grått, har "bare en katt" alltid hvert ved min side. "Bare en katt" ga meg trøst til å overvinne de dager som måtte komme. Hvis du syntes at det er "bare en katt" vil du kanskje forstå setninger som "bare en venn", "Bare en soloppgang" eller "bare et løfte". "Bare en katt" bringer meg et fantastisk vennskap, tillit og ubegrenset glede. "Bare en katt" bringer den medfølelse og tålmodighet jeg har bruk for, for å bli ett bedre menneske. På grunn av "bare en katt" kan jeg finne på å stå opp tidlig, gå en lang tur og se med reist hode inn i fremtiden. Så for meg, og folk som meg er det ikke "bare en katt". Men håp og drømmer om fremtiden, glade minner fra fortiden og den rene glede i øyeblikket. "Bare en katt" frembringer det beste i meg og får mine tanker vekk fra meg selv og dagens bekymringer. Jeg håper at folk en dag kan forstå at det ikke er "bare en katt", men noe som gjør meg glad, og holder meg og menneskeheten fra å være "bare et menneske".
S*Altaicas Panthera Tigris
Vilken skönhet!
S*Altaicas Panthera Tigris
Börjar känna ett väldigt starkt behov av en katt. Helt galet mycket.
Har ju dock problemet allergi... Men den eviga optimisten då det gäller saker jag VILL ha, så finns det ju några kattraser som kan fungera. Bengal (min dröm), Devon rex (fladdermusöra), Sphynx (den otroliga nakenkatten) och så Sibirisk katt (cirkuskatten).
Hittade igår testhem för sibirisk katt, så jag ska fortsätta att jobba på kjærsten och sen kanske det blir at åka dit och kolla :)
Hade ju varit underbart!
Sibirisk katt saknar proteiner Fel D-1, det som de flesta är allergisk mot. Så kan ju vara värt att prova!
Hoppas hoppas *håller tummarna för allt*
Jag är ju av den mening att en renrasig katt är det bästa. För jag vet ju vad jag vill ha och det är ju de egenskaperna som de fyra ovan nämnda katterna har som jag vill ha i en katt. De vet man ju inte om man får i en huskatt. Sen är det skillnad på pälsen om dne är renrasig eller inte.
Eftersom vi bor i Norge så är det enklare att ha en renrasig dessutom. Då har man alla papper i ordning och det blir enklare ifall man skulle behöva stanna i tullen.
Och våra resdagar... Den skulle bli en del av de så klart. Nu är vi känd som svenskarna på alla tävlingar, då skulle vi bli känd som de som har katten i koppel. Kanske kan lära den att langa ;)
Önska kan man ju alltid

 


2012-04-18
16:04:18

Härmed blir du min labbråtta!
Provar något nytt och ser hur det fungerar
Kjæresten fyllde år i måndags och inte för att jag vill spä på hans cykelberoende, men han fick tre böcker av mig, alla om cykling. Weight training for cyclist's, The Rider och The Cyclist's Training Bible. Den sistnämnda har fått en given plats på nattduksbordet :)
De blev väldigt uppskattade, kanske lite för uppskattade ;) Tror de snart har konkurrerat ut mig totalt *haha*
Men vill han lyckas så ska jag göra vad jag kan...
Till "mig själv" köpte jag The Feed Zone Cookbook. Innehållandes den mat som cyklisterna äter, mycket bra skriven och väldigt inspirerande måste jag säga. Så nu blir det ny diet. Ska till och med börja veckoplanera! Både lunch och middag. Helt galet! Framförallt så ska jag försöka veckohandla. Lite svårt med grönsaker och grillad kyckling, men jag ska göra ett försök. Bara för att inte ramla in i gamla vanor.
Det bästa med recepten är ju helt klart att snittiden för tillagning ligger på 20 min. Peace of the kaka! Det är ju galet smidigt.
Det mest intressanta är ju egentligen vad de äter. Inte riktigt vad jag hade förväntat mig faktiskt. Mycket sallad, lite rött kött, passemycket pasta och tonfisk. Det är allsidigt utan tvekan. En liten blandning av LCHF, Raw food och alla andra såna dära dieter. Men det bästa! "Det går inte att bli bra och bara äta vegetariskt!" Den gillar vi!!
Boken är på engelska, men smart som de är så har den en översättning längst bak med alla mått, så 1 cup är 250 ml... Och appendixet med näringsvärden på allt som finns i boken....
Även om den är gjord av han som matar Tour de France grabbarna så är den ändå skriven så att det fungerar oavsett nivå man ligger på. I inledningen så har han dessutom skrivit hur mycket man behöver av vise versa beroende på vad man vill nå och hur mycket man tränar. Lite skoj fakta är ju att en Tour grabb ska äta 115-140 gram protein om dagen, alltså 23-44 ägg... Sug på den du!
Så chokladförbud på kjæresten och bara matlådor så får vi se vad som händer med honom. Jag använder honom som min labbråtta. Jag vill se hur långt han kan komma på rätt mat, hur stor betydelse har maten egentligen?!
Han ligger på träningsförbud just nu, pga. överansträngt knä *hosttoldyousohost* Men då det blir bättre så får vi se.
Smidigt är ju att det går att göra så man kan ta med sig också. Inget mer lunchställe här inte!
Min favorit del i boken var nog ändå måttstocken för hur mycket man ska äta:
"When you're not training
or training very little,
it's okay to be hungry.
When you're training
be a little hungry.
When you're getting close
to a competition
and when you're competing,
make sure that you
aren't hungry."
Så sant...
Idag blir det Nicoise With Pasta.
Smaklig måltid!
Ursäktar att den jäkla sidbrytningen inte fungerar, överhuvudtaget längre...