Sine metu

2011-10-28
18:21:13

Herr Softly

Låt mig få berätta en liten histora för er.

En historia om en man, som vi kallar Herr Softly, om ett antal ansatta på ett lager och två soffor.

Historien är helt sann och alla personer i den är riktiga människor, en av dem kunde ha fått se ljuset i tunnelen om det inte varit för att Charlott fått nytt jobb.

Historien är fördelad på tre olika episoder.

 

Så koka en kopp te och luta er tillbaka och njut av en helt genomsann histora, tyvärr...

 

Allting började en het sommardag, mitt i veckan. Charlott skulle för dagen ha med sig Jon-Martin på bilen. De hade  en helt okej dag tills de hamnade hos Herr Softly. Herr Softly skulle ha en soffa, en svart läder soffa kallad Softly. När det begav sig var Softly ny i sortimentet och ingen hade ännu levert ut en sådan. Så vi kan säga att Charlott och Jon-Martin var på premiärtur.

Inte ont anande kom de puttrande fram i sin lilla lastbil. De parkerade framför huset, men fick snart reda på att det var fel. De skulle köra runt huset och parkera på andra sidan. Sagt och gjort. Lemmen fälldes ner och soffan drogs fram. Efter att ha sett ingången togs det en tur upp för trappen och in dit soffan skulle stå. För att försäkra sig om att den skulle gå in. Trångt? JA! Kan det gå? Nja...

Charlott kommer nerför trappen, skakar på huvudet och säger till Jon-Martin; "Det här blir intressant!". Jon-Martin grymtar till lite och iväg bär det med den största delen (om man nu kan säga det om en soffa som är i princip lika stor åt alla håll).

Problem nr 1: Hur kommer vi in genom dörren?

Lösning nr 1: Vi ställer den på högkant!

Tillkommande problem nr 1: Spikarna i väggen mittemot dörren. Efter att Charlott fått den ena spiken i huvudet och kört fast plasten i den andra är de på väg uppför trappen.

 

Nämnas ska kanske att huset är byggt någon gång på början av 1900-talet. Vilket vill säga att trappen är smal och svagt snurrande.

 

Soffan kommer uppför trappen efter en hel del stånkande och stönande. Väl upp inser de fler problem.

Problem nr 2: Hur ska soffan komma runt hörn nummer ett och hörn nummer två?

Vad ni nu kan se framför er är en hall på 50x210 cm. Varav höjden på taket är 200 cm. Dörrkarmen däremot är ca 175-180 cm. Tilläggas kan att det finns en taklampa... Och vi vet ju alla vad taklampor gör med en lagerarbetare...

Väggen mittemot dörren mot stua är dock 40 cm bred...

Så hur löste nu de högt intelligenta människornaproblem nr 2? Inte en aning egentligen, men in kom den.

 

Efter att ha vridit och vändt soffan otaliga gånger får Charlott och Jon-Martin in soffan, till ljudet av Herr Softly drickandes en kall coca-cola i dörröppningen i dne 30 gradiga värmen. Utan tröja står han där i sina shorts och fäller kommentaren mellan klunkarna "Det bäste jeg vet er att se andre mennsker jobbe!".

 

Del nummer ett av soffan kommer på plats efter att nästan en speil blivit välta.

 

Del nummer två tas in på samma måte, men till ljudet av diverse svordomar då den har en hel rygg och inte en divandel. Herr Softly står fortfarande och kommenterar hur saker och ting ska göras medan han håller sin kalla cola i handen.

Efter att plats nummer två väl är inne kommer den förväntade kommentaren: "Ja, då är det väl bara att ni monterar den då". Svaret blir ett rungande "Nej". Jon-Martin diskuterar saken fram och tillbaka med Herr Softly och avslutar med att säga: "Jeg skall ringe sjefen og höre om det er bestilt montering". Han kommer tillbaka och svarar: "Nej". Herr Softly blir arg, men Charlott och Jon-Martin är snälla människor och väljer därför att ta med sig emballaget, men lämnar därefter huset så fort de kan för att ta sig till nästa kund.

 

Då de kommit en kilometer från huset ringer Herr Softly och säger att de måste komma tillbaka och hämta soffan. Jon-Martin frågar varför och får svaret att den är ødelagd.

Det rings ett samtal till reklamationssjef och därefter bär turen av mot Herr Softly ännu en gång....

 

Charlott och Jon-Martin tar ett steg innanför dörren till Herr Softly med en suck och går med tunga steg uppför den gamla knakande trappen. Väl uppe får de se den utpackade soffan liggandes på ryggen. Under soffan syns ett stort hål i stoffet. De tittar på hålet och Herr Softly säger: "Det var ni som gjorde det! När ni bar in den, ni ødela den!" Charlott och Jon-Martin ser på varandra, ser på soffan och ser på varandra. Slutligen svarar de: "Den kan vi inte ha gjort, det finns ingen mulighet att vi kan ha nått dit". Men Herr Softly gav sig inte, han höll fast vid att de stackars lagermänniskorna hade gjort det och allting slutar med att ärendet gavs över till reklamationssjef efter att ett ordentligt ordkrig uppstått mellan Herr Softly, Charlott och Jon-Martin. Herr Softly försökte tvinga Charlott och Jon-Martin att ta med sig soffan därifrån, men den torsken simmade inte i de farvattnen!

 

För andra gången på en dag lämnar Charlott och Jon-martin Herr Softlys hus. Denna gång med ett hopp om att aldrig mer behöva komma tillbaka till den adressen. Aldrig mer behöva se huset...


Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: